Google skrotter AR-projektet Tango

Søgegiganten stikker en ny kurs for Augmented Reality til Android-smartphones

Google skrotter AR-projektet Tango

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Googles bestræbelser for at få fodfæste i det gryende marked for Augmented Reality skifter fokus. Google spydspids indenfor disciplinen, døbt projekt Tango, bliver officielt vraget fra den 1. marts 2018. Det oplyser selskabets på deres Tango-blog.

Det ambitiøse initiativ, hvor både software og særligt ekviperede smartphones endte med at udmønte sig i to AR-ekviperede Tango-enheder: kæmpemobilen Lenovo Phab 2 Pro samt den mere lommevenlige Asus ZenFone AR.

Særligt for de to enheder er, at de bød på ekstra kameramoduler med det formål at afmåle afstand til omgivelserne – en vigtig feature, for at kunne byde på realistiske augmented reality effekter.

Læs også:  Lenovo Phab 2 Pro – En ’ud-af-mobilen’ oplevelse [TEST]

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Google satser på ARCore i stedet

En af fordelene Tango-teknologien, de dedikerede AR-sensorer, var samtidig en af hæmskoene. De dyre, ressourcekrævende moduler vandt ikke nogen bredere indpas hos mobilproducenterne. Dermed begrænsede det samtidigt udvalget af enheder med Tango-teknologi ombord.

I stedet vil Google arbejde videre med ARCore, en AR-teknologi som udnytter eksisterende sensorer på smartphones til AR-brug. Uden dedikerede sensorer, kan teknologien potentielt være mere begrænset, men med flere potentielle brugere, kan flere 3. partsudviklere forhåbentligt lokkes til platformen. Det skriver The Next Web.

Seneste eksempel på teknologien introducerer Google sammen med kameraet til Pixel-telefonerne. Her kan elementer fra Star Wars universets blandes sømløst ind i din hverdag – med sjove videoer og fotos til følge.

Google AR-bestræbelser er ikke kun forbeholdt Pixel-telefonerne. Søgegiganten tilbyder flere biblioteker med 3D objekter som 3. partsudviklere kan benytte i deres applikationer. På sigt kan

Seneste nyt om It, tele & tech