Google strammer krav om sikkerhedsopdateringer

Ny producent kontrakt fra Google strammer krav til sikkerhedsopdateringer på Android.

Google strammer krav om sikkerhedsopdateringer

Sikkerhed er vigtigt, også på mobiltelefoner. Men det har været en kamp for Google at få producenter til rent faktisk at overholde deres retningslinjerne for sikkerhedsopdateringer. Faktisk er nogle producenter endda blevet fanget i at snyde med disse opdateringer, så nogle telefoner har set ud som om, at de er fuldt ud opdateret på sikkerheden, men var det slet ikke.

Hver eneste måned udsender Google nye sikkerhedsopdateringer, som smartphoneproducenter og teleudbydere kæmper en kamp om at få igennem. Der er dog nogle der er bedre til dette end andre.

Læs også: OnePlus: Vi lover to år med softwareopdateringer

Websitet The Verge har fået fat i kontrakter, fra Google til producenterne, som beskriver hvilke forpligtelser de har ved brugen af Android.

To år med sikkerhedsopdateringer

Ifølge Googles kontrakt så forpligter en smartphoneproducent sig til at sikkerhedsopdatere mobiler med Android på i mindst to år. Derudover skal den gennemgå mindst fire sikkerhedsopdateringer per år.

Google kræver altså fremover at producenterne skal udsende sikkerhedsopdateringer til deres forskellige modeller minimum hver tredje måned. En talsperson fra Google kalder endda dette for “a minimum security hygiene requirement”, altså et absolut minimum af sikkerhedsopdateringer, der forventes af producenterne.

Vil det gøre en forskel?

Det er det store spørgsmål. Det er ikke ligefrem noget der er blevet prioriteret højt hos alle producenter, men der er heller ingen tvivl om, at nogle producenter også er blevet meget bedre til dette.

Men også her strammer Google deres krav, for fremover bliver der slået hårdt ned på dette. En producent der ikke overholder Googles krav, vil muligivs ikke længere kunne få godkendelse til at bruge Android fremadrettet. Det er uden tvivl strenge krav, som forhåbentlig vil motiviere smartphoneproducenterne til at prioritere sikkerhedsopdateringerne højere.

Disse vilkår gælder for alle enheder, der er blevet lanceret efter den 31. januar 2018, og som er blevet aktiveret af mere end 100.000 brugere. 

Læs også: Google kræver snart jævnlige Android-sikkerhedsopdateringer

Mere til sagen

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. d. 23/10/2018 fulgte vi artiklen op med sagen Test: Huawei Mate 20 Pro – Årets vildeste mobilKlik her for at åbne artiklen.. Seneste nyt om temaet finder her.