Google vil have Steam i Chromebooks

Google har fået øjnene op for gaming-industrien. Sidste år lancerede de spiltjenesten Stadia og nu er der rygter om, at Steam kan komme til Chromebooks.

Google vil have Steam i Chromebooks

Meget kan man sige om Googles Chrome OS og Chromebooks, men skabt til gaming er de ikke. Chrome OS’ simple natur er supersmart til skolearbejde og andre praktiske opgaver, der ikke kræver en mere avanceret laptop, men hidtil har spil ikke hørt til blandt de logiske anvendelsesområder for Googles Chrome-laptops.

Nu er gaming-markedet dog utrolig værdifuldt og det ser ud til, at Google gerne vil ændre på det, så deres Chromebooks også i større grad kan bruges til gaming.

Android Police fortæller, at de ved CES 2020 har talt med Kan Liu, der er Director of Product Management for Chrome OS og at han i den forbindelse afslørede, at Google arbejder på at få Steam til Chrome OS.

Det skyldes formentlig, at Chrome OS er kompatibelt med Linux, og der har været talt om, at Steam måske kan køre i Linux på Chrome.

Det var ifølge Android Police ikke så mange detaljer, Liu bød på i samtalen, men han kom med et hint om, at Google og Valve kan være i gang med et samarbejde om at få Steam til Chrome OS. Det er muligt at køre Steam på en Chromebook i dag, men det skal i så fald være gennem Crostini Linux. Det er dog ikke en officiel vej ind i Steam og den er absolut heller ikke optimal.

Læs også: Google vil revolutionere spilindustrien med Stadia

Chromebooks med Steam vil stadig være problemfyldt

Et samarbejde mellem Valve og Google kan give en mere optimal klient. Samtidig er det svært at forestille sig, at det bliver særligt mange spil, der bliver kompatible med Chromebooks. Chromebooks er ikke lavet til gaming, så decideret gaming-maskiner bliver de ikke ved at kunne håndtere Steam – med mindre, der bliver satset på bedre hardware til Chromebooks i fremtiden.

Google har endnu ikke meldt noget officielt ud eller kommenteret Lius information til Android Police, så det er nok bedst at vente og se, hvad der sker, inden man håber på for meget.

At bevæge sig ind på gaming-markedet er ikke nyt for Google. Sidste år søsatte de spiltjenesten Stadia, som de selv har sagt bliver et meget vigtigt forretningsben for selskabet i fremtiden.

Læs også: Google Stadia lanceres med disse spiltitler