Googles Android-tastatur får en tiltrængt overhaling

Googles eget softwaretastatur til Android har i en stor opdatering fået et designløft og et væld af nye funktioner kendt fra andre populære tastaturer.

Googles Android-tastatur får en tiltrængt overhaling

Android har altid gjort det muligt at kunne udskifte softwaretastaturet med andre downloadet fra Play-butikken. Derfor har Google naturligvis også selv et tastatur, som oprindeligt er en fast bestanddel af Android. Tastaturet får dog skarp konkurrence af de medfølgende tastaturer fra producenterne selv og ikke mindst de populære alternativer såsom SwiftKey, Swype og Fleksy.

Mens mange af de øvrige tastaturer prøver at skille sig ud fra mængden med et hav af forskellige funktioner og tilpasningsmuligheder, har Google-tastaturet altid kun budt på de mest basale funktioner. Nu tager Google dog konkurrencen til sig ved at opdatere Google-tastaturet til version 5.0.

Læs også:  Rygte: Google arbejder på eget tastatur til iPhones

Den store opdatering bringer et helt nyt design med sig i det såkaldte Material Design – altså helt flade taster med et meget minimalistisk udtryk. Derudover kan du tilpasse knapperne med kanter for at fremhæve de enkelte knappers placering, lige som du kan justere tastaturets højde i forskellige niveauer. Førstegangsbrugere vil desuden blive mødt med en helt ny opsætning, der hurtigt lærer dig, hvor de forskellige genveje og knapper befinder sig.

Skriveoplevelsen er også blevet forbedret markant. Når du swiper ord med glidebevægelser vises ordforslag nu midt på tastaturets øverste linje, hvor de førhen fulgte fingerens bevægelse. En feature hentet fra andre tastaturer er også, at du nu kan slette ord ved at lave en glidebevægelse mod venstre fra slet-tasten.

Synes du, at din smartphone er lige en tand for stor til at betjene med en hånd, kan det være, at Googles tastatur nu kan kan afhjælpe problemet. Tastaturet har nemlig mulighed for at blive minimeret mod højre og venstre side og dermed blive gjort en tand mindre, så du med lethed kan skrive med en enkelt hånd.

Læs også:  Microsoft-opkøb vil gøre dit tastatur smartere

Der gemmer sig øvrige, små ændringer, som du selv kan tjekke ud ved enten at vente på, at opdateringen ruller ud til din Android-smartphone i Play-butikken. Alternativt kan du springe køen over og hente APK-filen direkte fra Android Police’s hjemmeside APK Mirror.

Hvis du som iOS-bruger synes, at Googles tastatur kunne være interessant at prøve, må du væbne dig med lidt tålmodighed. Selv om Google har en del apps tilgængelig til iOS, er tastaturet endnu ikke en af dem. Helidgivs er det på vej.