Googles internetballoner forbinder orkanramt land

Googles ’Project Loon’ ballonprojekt går i luften over orkanramte Puerto Rico - 100.000 mennesker er igen forbundet til internettet.

Googles internetballoner forbinder orkanramt land

Store dele af Puerto Ricos internet infrastruktur blev nedlagt da orkanen Maria rasede over store dele af ø-staten i september. Nu har 100.000 puertoricanere fået genetableret forbindelsen via Google ’Project Loon’ internetballoner.

Store områder er fortsat uden strøm mens telemaster landet over er væltet, hvilket gør at konventionelle datacentre og digital infrastruktur umulig. Googles soldrevne internet balloner formår her helt at forbigå behov for lokal infrastruktur.

Projektet med ballonhjælpen blev iværksat den 20. oktober i år og seneste melding fra selskabet lyder, at 100.000 ud af øens 3 mio. indbyggere igen har fået kontakt til omverdenen via Projet Loon i samarbejde med teleselskaberne AT&T og T-mobile.

Kun begrænset forbindelse

Selvom kontakten er genskabt, er forbindelsen marginal. På selskabets blog lyder det, at kunne basale tjenester som SMS og webbrowsing er mulige i første omgang. Kun enheder med LTE-forbindelse er i øjeblikket i stand til at knytte sig til omverdenen via internetballonerne.

Projekt Loon blev sendt fra Nevada, USA og benytter sig af maskinlæring til bedst muligt at navigere luftstrømme ud til funktionelle puertoricanske jordstationer, for derefter at videreføre signalet.

For Google er den digitale nødhjælp den første syretest for ’Project Loon’-teknologien som Google har investeret i siden 2013.

Se også:  Project Loon: Så langt er Google nået med internetballonerne