Microsoft tilbyder kodeordsfri metode til at logge ind på konti

Microsoft tilbyder nu login på selskabets tjenester uden kodeord - i stedet kan man bruge Windows Hello, sikkerhedsnøgle eller bekræftelseskode.

Microsoft tilbyder kodeordsfri metode til at logge ind på konti

Kodeord er det, vi bruger til at sikre vores konti og undgå at de bliver brugt og udnyttet af andre. Men kodeord er ikke altid den mest sikre metode, for de kan gættes og knækkes. Derfor er vi de senere år begyndt at se alternativer til kodeord.

Log på Microsoft-tjenester uden kodeord

Det ser ud til, at også Microsoft hopper med på den bølge og giver deres brugere en sådan mulighed. Selskabet har annonceret, at deres brugere får mulighed for at vælge at fjerne kodeordet fra deres konto og i stedet få en alternativ metode til at logge ind.

Microsoft skriver selv: “Fra og med i dag kan du nu helt fjerne adgangskoden fra din Microsoft-konto. Brug Microsoft Authenticator-appen, Windows Hello, en sikkerhedsnøgle eller en bekræftelseskode, der sendes til din telefon eller e-mail, til at logge på dine foretrukne apps og tjenester, f.eks. Microsoft Outlook, Microsoft OneDrive, Microsoft Family Safety m.m.”

Se også: Bedste mobilabonnementer til erhverv

Opdateringen rulles ud de kommende uger

Det er altså frivilligt, og er man mere bekvem og tryg ved sit kodeord, kan man beholde det som sin indlogningsmetode. Men foretrækker man en alternativ metode, er det noget Microsoft giver en mulighed for at undersøge.

Ændringen forventes at rulle ud inden for de næste par uger, så holde øje med den, hvis det lyder som noget for dig.

Se også: Nyheder om sikkerhed