Nokia igen klar med nyeste sikkerhedsopdatering før Google

Nokia er igen kommet Google i forkøbet og har udsendt den seneste sikkerhedsopdatering fra september måned til Nokia 5 før Google.

Nokia igen klar med nyeste sikkerhedsopdatering før Google

Nokia har før overrasket positivt, når det omhandler udsendelse af opdateringer til dets smartphones, og nu gør den tilbagevendte producent det igen.

Læs også: HMD Global bekræfter: Alle vores Nokiaer får Oreo

Nokia har nemlig allerede udsendt den seneste sikkerhedsopdatering til den ene af de nye smartphones – mere præcist Nokia 5. Opdateringen fylder 142 MB og indeholder alle de seneste sikkerhedsrettelser, som altså retter både fejl og sårbarheder. Det skriver hjemmesiden Nokiapoweruser.

Nokia 5
Foto: Nokiapoweruser.com

Det betyder, at Nokia 5 er den første Android-smartphone, som får de nyeste sikkerhedsopdateringer fra september måned. Måske mere imponerende er det, at det er lykkedes Nokia at udsende sikkerhedsopdateringen før Google har udsendt den til dets Nexus- og Pixel-smartphones. Normalt plejer Google ellers at være den første producent til at udsende sikkerhedsopdateringer, hvorefter der kan gå helt op til adskillige måneder, før de lander på mange andre Android-telefoner.

Det er ikke første gang, at Nokia er kommet Google i forkøbet med udsendelsen af en sikkerhedsopdatering. I juli måned udsendte firmaet bag de nye Nokia-telefoner, HMD Global, den seneste sikkerhedsopdatering, før den ankom til Googles telefoner.

Ligesom Google kører Nokia med en ren Android-udgave, hvor der ikke er ændret i brugerfladen eller tilføjet et væld af ekstra funktioner, som det ses i telefoner fra eksempelvis Samsung og LG. Det tillader HMD Global at udsende softwareopdateringer hurtigere end mange af konkurrenterne – og i efterhånden flere tilfælde de små softwareopdateringer før Google.

Læs også: Nokia overhaler Google på opdateringsfronten

Nokia har desuden også bekræftet, at alle dets fire nye Android-smartphones bliver opgraderet til Android O – selv den billigste Nokia 3, som kun koster 1.200 kroner. Blandt telefoner i denne prisklasse kan det normalt ellers ikke forventes, at de modtager en stor opgradering til næste Android-version. Nokia, derimod, ser altså ud til at prioritere lynhurtig udsendelse af den seneste software ganske højt.