Nu får Sonos højtalere dansk Google Assistent

Sonos siger nu velkommen til Google Assistent på dansk. Opdateringen rulles ud i dag.

Nu får Sonos højtalere dansk Google Assistent

Fra i dag udvider Sonos lydoplevelsen med Google Assistent på dansk. Det betyder, at man med Google Assistent via Sonos One og Sonos Beam kan bruge stemmekommandoer til at afspille en sang, tjekke vejret, styre smart-enheder i hjemmet og meget andet.

“Vi prioriterer brugernes valgfrihed højt, og med Google Assistent på Sonos bliver det endnu lettere at styre sit indhold,”

“Integrationen med Google er bygget fra bunden og giver uanede muligheder. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at kunne bruge mange stemmeassistenter på samme tid via en enkelt højttaler.”

Siger Ninni Lindertz, Sonos’ marketingchef i Nordeuropa. 

Google Assistent er Sonos’ anden indbyggede stemmeassistent, hvilket betyder, at man på de markeder hvor både Google Assistent og Alexa er tilgængelige, kan bruge begge samtidig på et Sonos-system.

“Det har længe været meget efterspurgt blandt danske forbrugere at kunne tale til Sonos-højttalere ved hjælp af Google Assistent. Med god grund, fordi det kombinerer lækker lyd med adgangen til information. Derfor er vi rigtig glade for, at den nu bliver tilgængelig i de danske hjem,”

siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Google Assistent på Sonos

Med Google Assistent kan man ikke blot styre musik, film og TV, men også hele Googles økosystem og integration af enheder i det smarte hjem. Det inkluderer et kolossalt antal mulige handlinger fra partnerprodukter over hele verden. Og der vil løbende kommer flere muligheder via updates. Indledningsvis vil man med Google Assistent på Sonos blandt andet få glæde af:

  • Systemkontrol: På Sonos’ åbne platform kan man eksempelvis afspille en sang via AirPlay fra Apple Music, bede Google Assistent om at hoppe til næste nummer og skrue op og ned for lydstyrken i Sonos’ app. Og der skal kun en enkelt stemmestyret Sonos-højttaler til for at styre et helt Sonos-system.
  • Musik, nyheder og radio: Man kan styre samtlige streamingtjenester på Sonos som Spotify, YouTube Music, Google Play Music Request med stemmen og på den måde skifte mellem sange, justere lydstyrken og sætte på pause.
  • TV-betjening med Sonos Beam: Tænd TV’et med Google Assistent ved hjælp af Beams HDMI ARC-forbindelse og CEC, skift fra TV til musik og juster lydstyrken. En Chromecast giver desuden mulighed for at afspille valgte programmer, serier og film fra streamingtjenester.
  • Kalender og opgaver: Med Google Assistant kan man få fly- og togtider, transporttid, sætte alarmer og påmindelser, få overblik over sine kalenderaftaler, tjekke vejret, bruge regnemaskine, oversætte og meget andet. Det hele er en del af Googles økosystem.
  • Styr det smarte hjem: Bed Google Assistent på Sonos om at tilpasse stuetemperaturen eller dæmpe lyset. Google Assistent fungerer med mere end 30.000 forskellige enheder til det smarte hjem fra mere end 3500 brands verden over.

Dansk Google Assistant til Sonos kommer via en softwareopdatering i dag.

Læs også: Move er Sonos’ første bærbare bluetooth-højtaler på batteri

Opdateringer af emnet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kørte videre med bolden. d. 3/9/2019 gik vi videre med temaet i en artikel der drejer sig om Test: Havit E30 – En Bluetooth-højtaler fra øverste hylde – Artiklen kan læses her. Få også seneste nyt om sagen her.