Nye Snapdragon-chip bringer AI til billigere telefoner

Qualcomm udnytter den seneste tids massive interesse i AI med lanceringen af mobilchippen Snapdragon 7s Gen 3, som vil bringe AI til mellemklassetelefoner.

Nye Snapdragon-chip bringer AI til billigere telefoner

Qualcomm er klar med en ny mobilchip, Snapdragon 7s Gen 3, til mellemklassetelefoner. Den helt store nyhed er understøttelse af AI – noget, der normalt er forbeholdt de dyrere topmodeller.

Se også: Her er de bedste telefoner med AI indbygget

Bringer AI til mellemklassetelefoner

Snapdragon 7s Gen 3 kommer med understøttelse af generative AI-funktioner og avancerede sprogmodeller. Dermed kommer fremtidige mellemklasseenheder med et til at kunne konkurrere med de langt dyrere flagskibsmodeller, hvor AI i stigende grad er blevet brugt som et vigtigt trækplaster.

”Snapdragon 7s Gen 3 vil bringe det bedste fra 7-serien til flere mellemklasseenheder ved at vælge de bedste funktioner fra 7-serien, herunder AI-understøttelse på enheden. Denne platform er endnu et bevis på vores bestræbelser på at levere de bedste mobiloplevelser i klassen til forbrugere i alle prisklasser,” siger Chris Patrick, der er Qualcomms general manager for mobile enheder.

Understøttelsen af generativ AI og sprogmodeller betyder, at kommende telefoner med Qualcomms nye Snapdragon 7s Gen 3-chip vil være i stand til at drive AI-softwareløsninger lokalt på telefonerne og uden en internetforbindelse. Teknologien kan bruges til alt fra at drive en AI-chatbot eller en stemmeassistent, oversættelser, AI-sammenfatninger af lydoptagelser og opkald og til at generere nye billeder ud fra en prompt helt uden en internetforbindelse.

Se også: Top 5: Bedste mobiltelefon til prisen

Forbedret ydeevne over hele linjen

Ud over AI-understøttelse bringer Snapdragon 7s Gen 3 betydelige forbedringer i ydeevnen med sig sammenlignet med forgængeren Snapdragon 7s Gen 2. Det hænger særligt sammen med, at den anvender en ny 4 nanometer fremstillingsproces.

Snapdragon 7s Gen 3 har en 20 procent hurtigere CPU, en 40 procent hurtigere Adreno-GPU og 30 procent højere AI-hastigheder. Qualcomm forventer også en stigning på 45 procent i CPU-effektivitet. Snapdragon 7s Gen 3 har 5G, understøttelse af to SIM-kort, Wi-Fi 6 og 6E og Bluetooth 5.4.

Andre interessante funktioner inkluderer Snapdragon Sound-lyd med AptX Lossless-codec, rumlig lyd med hovedtracking og Qualcomms Aqstic Hi-Fi DAC.

Mobilchippen understøtter skærme med en opdateringshastighed på op til 144 Hz, flere kameraer, video i 4K-opløsning og Qualcomms Quick Charge 4-ladeteknologi.

Se også: Top 5: Bedste Android-tablets til prisen

Flere mobilproducenter vil bruge Snapdragon 7s Gen 3

Qualcomm oplyser, at Samsung, Realme, Xiaomi og Sharp alle er har tilkendegivet, at de inden årets udgang er på vej med en eller flere smartphones, som bruger den nye Snapdragon 7s Gen 3-chip.

Xiaomi forventes at udgive sin første telefon med chippen allerede i september.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner