OnePlus kommer med touchskærm, der kan bruges, når den er våd

Rain Water Touch debuterer i OnePlus Ace 2 Pro, der kan blive til OnePlus 11T I Danmark – så reagerer skærmen på tryk i regnvejr.

OnePlus kommer med touchskærm, der kan bruges, når den er våd

Vi har nok alle prøvet, at touchskærmen på vores telefoner eller tablets har opført sig underligt, når det er blevet våd, eller det er regnvejr, også selvom det er en af de såkaldte mere hårdføre modeller.

Vandet kan få skærmen til at tro, at man rører den, når man ikke gør, eller at ignorere det totalt, når man rent faktisk forsøger at få den til at gøre noget.

Faldende regndråber kan også forvirre skærmen, så den tror, at der bliver trykket på knapper, når det ikke er tilfældet.

Se også: Hvilke telefoner er vandtætte?

Brug våd mobilskærm – sætter iPhone 14 Pro på plads

OnePlus forsøger at tage sig af det problem, så man kan bruge telefonen i regnvejr uden en masse problemer.

Det er den kommende OnePlus Ace 2, der skal være først ud med en teknologi, hvor skærmen reagerer korrekt, selv i regnvejr. Teknologien hedder Rain Water Touch, og OnePlus har lagt en video ud på Weibo, hvor man kan se teknologien in action.

I videoen tester man OnePlus Ace 2 Pro i en sammenligning med iPhone 14 Pro for at se, hvor godt de klarer knaptrykninger på touchskærmen i våde vejrforhold. Ace 2 Pro klarede sig helt uden problemer, selv når den blev sprayet med vand, eller det var decideret regnvejr.

iPhone 14 Pro havde derimod problemer med at registrere tryk under samme forhold. Du kan se mere i videoen her.

Se også: Find priser på OnePlus telefoner

Vand forpurrer normalt tryk på mobilskærmen

Teknologien skal kunne registrere fingrenes bevægelser, selv hvis fingrene er våde. Det betyder, at man stadig kan bruge sin telefon og skrive beskeder eller ringe midt i en ordentlig skylle.

Det, der gør dette muligt, er en særlig chip samt tre nye touch-algoritmer til skærmen.

Kapacitive touchskærme kan mærke, at man rører dem ved hjælp af elektricitet. Når man rører ved skærmen, skaber fingeren elektricitet og ændrer strømmen i de elektriske felter i skærmen. Enheden tolker ændringerne for at komme frem til hvor på skærmen, man rørte.

Problemet er, at vandet også er strømledende, så er skærmen våd, kan vandet også lukke kredsløbet og føles som en berøring.

Se også: Hvad kan future tech?

Kan blive OnePlus 11T

OnePlus forventes at lancere Ace 2 Pro i Kina senere på måneden og senere på andre markeder, formentlig under et andet navn, måske OnePlus 11T. Dermed kan det blive en teknik, der også kommer til det danske marked.

Selvom den nye teknologi altså gør debut i den kommende lidt billigere OnePlus-mobil, kommer den helt sikkert også at være at finde i kommende flagskibe fra producenten.

Se også: Hvilken mobil tager de bedste billeder?