Patent indikerer FaceID på nye MacBooks

Vores computere gemmer på uanede mængder af data og informationer, der er vigtige i vores liv - FaceID kan gøre MacBooks mere sikre.

Patent indikerer FaceID på nye MacBooks

Apple lader til at være ved at gøre klar til en introduktion af sit kendte autentificeringssystem, FaceID, i MacBooks. Det er noget, der helt sikkert vil gøre meget for sikkerheden i selskabets laptops.

Indikationen af introduktionen af FaceID i MacBooks stammer fra et patent, der for nylig blev tildelt Apple, nummer 11727718. Her kan man læse om fordelene ved FaceID og den potentielle implementering af systemet i Apples laptops.

Se også: Simkort til bærbare computere

Masser af følsom data skal beskyttes bedre

I teksten til patentet fremhæves computerens multifunktionalitet, hvor mange aspekter har med følsom information at gøre, noget der kræver sikkerhedsforanstaltninger.

Derfor overvejer Apple at integrere et autentificeringssystem som FaceID for at øge sikkerheden i MacBooks.

Se også: Alt om hardware

FaceID kan blive et problem for det slanke design

Udfordringen ligger imidlertid i at beholde den slanke form, som MacBoooks har, samtidig med at man introducerer FaceID.

Apple indser, at dette er en udfordring og kommer med et forslag om et “light pattern recognition module.”

Det modul rummer en lysprojektor og en sensor, der er designet til at fange det reflekterede lys, der sendes tilbage fra for eksempel brugerens ansigt. Den nøjagtige genkendelse får man ved hjælp af en sensor, der vurderer, om det reflekterede lysmønster stemmer med målmønsteret.

På den måde bestemmes brugerens identitet og godkendes af FaceID’s verifikation.

Denne komplekse integration forestiller Apple sig at lægge ind i MacBooks notch. De seneste MacBook har taget notch-delen til sig, og her finder vi laptoppens kamera i stedet for, at det ligger under skærmens overflade.

Det kan være et praktisk sted at placere FaceID.

Se også: Bedste bærbar computer til prisen

Kan opfatte ansigtsmimik og følelser

Udover autentificering kan systemet ifølge Apple også opfatte ansigtsmimik og følelser. Det koncept er i linje med tidligere patenter og indikerer andre anvendelsesområder som for eksempel styring af applikationer ved hjælp af ansigtsudtryk, noget der siden er blevet introduceret i macOS Sonoma.

Patentet er skræddersyet til at integrere FaceID i laptops med primært fokus på MacBooks.

Patentet kan føjes den voksende bunke med beviser på, at Apple for alvor overvejer at implementere FaceID i sine Macs.

Patentets eksistens er ikke ensbetydende med, at det kommer til at ske i virkeligheden, men det er i linje med Apples anerkendelse af FaceID’s mulighed for at forbedre sikkerheden i de enheder, hvor den findes.

Find priser på MacBooks her.