Priskrig vil føre teleselskab i døden

Den danske priskrig på mobilmarkedet slutter først, når en af de helt store spillere forsvinder, lyder det fra Telenor-boss.

Priskrig vil føre teleselskab i døden

Danskerne får jævnligt kastet nye mobil-tilbud og -kampagner i hovedet, og det stopper ikke foreløbig. Priskrigen slutter først, når en af spillerne forsvinder, lyder udmeldingen fra Telenors finansdirektør, Henrik Skov.

– “Priskrigen kører på højttryk, og lige nu er der ingen udsigt til våbenhvile,” siger Telenor-chefen til business.dk.

Her til morgen fremlagde selskabet et regnskab for første kvartal med flere dårlige nyheder. Blandt andet at 21.000 mobilkunder er forsvundet, og at den gennemsnitlige Telenor-kundes månedsforbrug er dalet fra 168 til 153 kroner.

Ifølge Henrik Skov er det “blåøjet at tro, at det går væk i morgen”, og før eller siden vil det afføde en ændring i markedssammensætningen.

– “Jeg tror ikke, at situationen bliver bedre, før der sker en form for konsolidering i det danske marked. Danmark er et relativt lille marked, hvor vi har fire netværksoperatører (TDC, Telenor, Telia og 3, red.), og hvor markedet for mobiltelefoni er mættet. Vi skal indstille os på, at kampen bliver ved med at vare, indtil der sker en konsolidering. Danmark er et af de mest konkurrenceprægede markeder i verden. Det er så til gengæld til stor gavn for forbrugerne, for det holder os på tæerne,” siger Henrik Skov.

Læs også:
Konkurrencerådet: Telia og Telenor kan slå netværk sammen
Det betyder Telia og Telenors fælles netværk for dig