Qualcomm bekræfter: Kan nu sælge chips til Huawei

I sidste uge var det et rygte og nu er det endelig bekræftet: Qualcomm har nu fået bevilget licens til at sælge chips til Huawei.

Qualcomm bekræfter: Kan nu sælge chips til Huawei

I sidste uge var det bare et rygte, men nu kommer nyheden altså fra Qualcomm selv. På trods af amerikanske sanktioner, så må Qualcomm nu handle med Huawei, som de skal levere chips til – noget som Huawei desperat står og mangler.

I august meddelte Huaweis administrerende direktør, Richard Yu, at de inden længe ville mangle chips. Siden da har virksomheden angiveligt været på jagt efter en ny leverandør end TSMC, som ikke længere måtte handle med Huawei. Der var tale om MediaTek, men det ser ud til at valget er faldet på amerikanske Qualcomm. Qualcomm har fået godkendelse fra de amerikanske myndigheder til at handle med Huawei.

Hvilks chips Qualcomm skal levere til Huawei bliver der ikke talt om, men der er åbenbart udelukkende tale om 4G-chipset og ikke 5G, som de ikke skulle have fået tilladelse til. Men det er nok bare et spørgsmål om tid inden denne godkendelse også lander i Qualcomms skød.

Læs også: Huawei appellerer svensk 5G-forbud

Flere om buddet

Qualcomm er ikke det eneste som gerne vil handle med Huawei. Microsoft er en af de virksomheder som også er blevet godkendt, men Samsung og Google venter stadig. Samsung har tidligere, sammen med LG, fået på besked på, at de ikke længere må sælge skærme til Huawei.

Når Qualcomm har fået lov, at bliver det spændende at se om flere tilladelser er på vej. Den mest afgørende er selvfølgelig samarbejdet med Google, som begge parter meget gerne vil have op at køre igen.

Tror i Google igen får lov at handle med Huawei?

Læs også: Google vil have licens til at handle med Huawei