Rygte: Google Pixel 2 får ny Snapdragon 836-processor først

Nye oplysninger peger på, at det er Googles kommende Pixel 2-topmodeller, der får Qualcomms endnu ikke lancerede Snapdragon 836-processor som den første.

Rygte: Google Pixel 2 får ny Snapdragon 836-processor først

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Når Qualcomm inden længe ventes at lancere en ny og opdateret udgave af dets Snapdragon 835-processor kaldet Snapdragon 836, bliver det Googles kommende Pixel 2-topmodeller, som ankommer med processoren som de første.

Det erfarer hjemmesiden Fudzilla, som har oplysningerne fra kilder i industrien. Så sent som for to uger siden var der ellers forlydender om, at det vil være den amerikanske og kinesiske udgave af Samsung Galaxy Note 8, som debuterer med den endnu ikke annoncerede processor. Men det skulle altså ikke længere være tilfældet.

Læs også: Første pressefoto lækket: Her er Google Pixel 2 XL

Qualcomm ventes at lancere Snapdragon 836 inden længe, som formentlig vil byde på en svagt forøget clockfrekvens og en forbedret batteritid. Sådan forholdt det sig i hvert fald sidste år, da Qualcomm lancerede Snapdragon 821 i juli 2016, som var en forbedret udgave af Snapdragon 820. Her blev ydeevnen forbedret med 10 %.

Qualcomm Snapdragon
Foto: OnePlus

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvor det som bekendt tidligere forlød, at Samsung Galaxy Note 8 vil få processoren, vil det slet ikke ske ifølge Fudzilla. I stedet går Samsung med den eksisterende Snapdragon 835-processor. Om det bliver den ene eller anden, er dog også underordnet, da Samsung udstyrer den internationale variant med dets egen Exynos 8895-processor, som også er at finde i Galaxy S8 og S8+.

Læs også: Google Pixel 2 – specifikationerne er ude

For Google vil det dog være af større betydning, da Qualcomms processorer bruges i den ene og samme variant, som sælges i alle områder. Dermed vil den næste premium-smartphone fra Google byde på det bedste, der er at finde dette efterår. Det samme ser ud til at være tilfældet med LG V30, som også rygtes til at ankomme med processoren.

Et detaljeret pressefoto af Google Pixel 2 XL og flere af specifikationerne er allerede dukket op. Det forlyder blandt andet, at den største af modellerne får en 6” stor OLED-skærm i et aflangt 18:9-format ligesom i LG G6 og Samsung Galaxy S8. Dertil vil mekanikken bestå af 4 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Det er endnu uvist, hvornår Google afslører 2017-udgaverne af Pixel, men det må forventes at ske en gang i september eller oktober – cirka et års tid efter sidste års Pixel og Pixel XL.

Seneste nyt om It, tele & tech