Samsung forventer vildt overskud i 2. kvartal

Samsung Electronics forventer, at overskuddet for 2. kvartal vil være 15 gange større sammenlignet med samme periode sidste år.

Samsung forventer vildt overskud i 2. kvartal

Driftsoverskuddet for Samsung, der er verdens største producent af hukommelseschips, smartphones og tv’er steg angiveligt til 8,8 billioner won (44 milliarder kroner) i 2. kvartal.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på Samsung-telefoner

Priserne på hukommelseschips er stigende

Det vil være Samsungs største overskud siden tredje kvartal af 2022, hvis det viser sig at være rigtigt. Det skal sammenlignes med et driftsoverskud på 670 milliarder won i andet kvartal sidste år.

Eksplosiv efterspørgsel efter avancerede DRAM-chips såsom HBM-chips (high bandwidth memory), der bruges i AI-chipsæt, samt chips, der bruges i datacenterservere og gadgets, der kører AI-tjenester, understøtter et bredt opsving i chipindustrien, siger analytikere. Og her er Samsung den største spiller.

I løbet af andet kvartal steg priserne på hukommelseschips med ca. 13-18 % i forhold til det foregående kvartal for DRAM-chips, der bruges i teknisk udstyr, og 15-20 % for NAND Flash-chips, der bruges til datalagring, ifølge dataudbyderen TrendForce.

Anslået driftsresultat for 2. kvartal i Samsungs chipdivision var 4,6 billioner won ifølge et gennemsnit af 10 analytikeres prognoser. Det skal sammenlignes med et tab på 4,36 billioner won i samme periode sidste år.

Se også: Test af de nyeste mobiltelefoner

Tilbagegang for Samsung mobilforretning

Mobilforretningen oplevede sandsynligvis, at driftsoverskuddet i 2. kvartal faldt i forhold til sidste år på trods af, at Samsung lancerede en lang række nye smartphones, sagde analytikerne. På grund af højere omkostninger til reservedele og højere omkostninger til markedsføring og udvikling af AI-tjenester var der tilbagegang for mobilforretningen.

Der forventes et driftsresultat på omkring 2,2 billioner won, ifølge et gennemsnit af prognoser fra 10 analytikere, ned fra et overskud på 3,04 billioner won for et år siden.

Samsung forventes at konkurrere med rivalen Apple i premium-segmentet, når de lancerer deres seneste flagskib, foldbare telefoner og mobiltilbehør, herunder en ny ring til sundhedsovervågning, den 10. juli i Paris.

Se også: Sammenlign priser og bedømmelser på Samsung-telefoner