Samsungs overskud stiger med hele 933 procent

Samsung overgår forventningerne med et overskud, der stiger 933 procent i 1. kvartal 2024. Det skyldes et boom i hukommelseschips og et flot salg af Galaxy S24-telefonerne.

Samsungs overskud stiger med hele 933 procent

Samsung har afsløret sine økonomiske resultater for første kvartal i år, og de overgår endda Samsungs egne forventninger, som de lagde frem for et par uger siden. Omsætningen er steget med 13 procent i forhold til 1. kvartal 2023, mens overskuddet er næsten 10 gange større (933 procent) i forhold til året før.

Se også: Bedste priser og tilbud på Samsung-telefoner

Hukommelseschips og smartphones trækker op

Det er især salget af hukommelse og smartphones, som trækker indtjeningen i vejret. Dermed får Samsung vendt et fald i indtægterne fra sidste år til et stort overskud. I 1. kvartal 2024 var Samsungs omsætning på 52,08 milliarder dollar, mens driftsresultatet var på 4,78 milliarder dollar.

Det er 13 procent højere omsætning og 933 procent højere overskud sammenlignet med tallene fra 1. kvartal 2023. Samsungs salg af hukommelseschips til halvledere har igen givet overskud efter næsten et år med tab efter store stigninger i produktionsomkostninger og priserne på hukommelseschips.

Se også: Aktuelle priser og tilbud på Samsung Galaxy S24 Ultra

Galaxy S24-serien står for en stor del af overskuddet

Samsungs salg af smartphones havde en omsætning på 24,27 milliarder dollar og et driftsoverskud på 2,54 milliarder dollar. Selv om efterspørgslen efter mellemklasse- og high-end-telefoner generelt er faldet, er det her lykkedes Samsung at forbedre omsætningen og overskuddet med et overvældende flot salg af Galaxy S24-serien af smartphones.

Det gode salg af S24-serien har resulteret i, at Samsung i 1. kvartal overtog titlen fra Apple som den bedst sælgende smartphoneproducent.

Se også: Top 5: De absolut bedste Android-mobiler