Specifikationer på Huaweis 7″ Google-tablet dukker op

Flere oplysninger om Googles kommende 7" tablet produceret af Huawei er ude. De nye specifikationer peger i retning af en high end-tablet.

Specifikationer på Huaweis 7″ Google-tablet dukker op

De Nexus-produkter, som Google har haft størst succes med, er formentlig de to små Nexus 7-tablets, som ASUS stod bag i henholdsvis 2012 og 2013. Siden da har Google ikke forsøgt sig med en efterfølger i samme størrelse, men derimod en større 9” Nexus-tablet fra HTC i 2014.

Tidligere på ugen dukkede de første oplysninger om en Nexus 7-efterfølger op, og nu kan den tyske hjemmeside Huawei Blog supplere med en lang række af specifikationer, som anonyme kilder fra Kina skulle have kendskab til.

Læs også: Læk: Populær Google-tablet vil gøre comeback

Den eneste specifikation, som Twitter-tipsteren evleaks kunne afsløre tidligere på ugen, var at Google-tabletten ville komme anstigende med 4 GB RAM lige som de kommende Pixel-telefoner fra Google også ventes at blive udstyret med.

Af de nye oplysninger fremgår det, at den lille 7” skærm får en QHD-skærmopløsning på 1.440 x 2.560, hvilket vil give en pixeltæthed på 420 pixels per tomme – noget højere end de 324 i forgængeren. Af opløsningen kan det også ses, at skærmformatet bliver det mere udbredte 16:9-format frem for det mere aflange 16:10, som blev brugt i de to forrige Nexus 7-tablets.

Mekanikken bliver helt i top i Googles lille tablet, hvor der vil være en Snapdragon 820-processor til at drive værket. De 4 GB RAM vil blive suppleret af 64 GB lagerplads, og hvis Google fortsætter samme stime som hidtil, vil der ikke være mulighed for at supplere med et eksternt microSD-kort.

Læs også: Googles Pixel-smartphones og 4K-Chromecast lanceres 4. oktober

Kameraet bag på vil få en opløsning på 13 megapixel, men det er stadig muligt, at der kan foretages yderligere ændringer, da disse oplysninger stammer fra en prototype, lyder det.

Googles tablet bliver lanceret i slutningen af året, men det er altså endnu uvist under hvilket navn. Rygterne om Googles to smartphones, der meget snart lanceres, indikerer nemlig, at Nexus-navnet bliver afskaffet. I stedet skal telefonerne hedde Pixel og Pixel XL, og så må det også være meget nærliggende at bruge Pixel-navnet i denne Huawei-producerede Google-tablet.