Teleselskab: Android 7.0 Nougat ruller ud den 22. august

Et canadisk teleselskab afslører, at Android 7.0 Nougat ruller ud allerede den 22. august. Samme teleselskab forudsagde, hvornår Marshmallow blev udgivet.

Teleselskab: Android 7.0 Nougat ruller ud den 22. august

Googles næste udgave af Android, version 7.0 også kendt som Nougat, er måske slet ikke så langt væk, som man skulle tro. Hvis det står til det canadiske teleselskab Telus, sker udrulningen af det nye styresystem nemlig allerede her på mandag den 22. august.

Teleselskabet har opdateret sin oversigt over kommende softwareopdateringer, hvor to af Googles Nexus-produkter (Nexus 5X og Nexus 6P) står til at få opdateringen til Android N (7.0 Nougat) den 22. august.

Læs også: Google antyder hvilke Nexus-enheder der får Android N og O

Sådanne datoer med store softwareopdateringer fra teleselskaber har før vist sig ikke at være helt korrekte, men netop Telus er en undtagelse. I slutningen af september måned sidste år afslørede samme teleselskab, at Android 6.0 Marshmallow ville rulle ud den 5. oktober 2015 – og ganske rigtigt så skete det på dagen.

Der er altså al mulig grund til at tro, at dette er den endelige dato for, hvornår Android 7.0 Nougat er klar til at blive rullet ud – især med Evan Blass’ afsløring om, at det vil ske i august måned i mente. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de to kommende Nexus-telefoner fra Google lavet sammen med HTC er klar til udgivelse samme dag.

Læs også: Android 7.0 Nougat er klar denne måned

Sidste år blev Nexus 5X og 6P faktisk lanceret seks dage, før softwaren blev sendt ud til de øvrige Nexus-telefoner. Det ser ikke ud til at blive tilfældet i år med tre dage til den formoede softwareudrulning, og der har endnu ikke været nogle oplysninger om, hvornår en mulig event vil finde sted – hvis der overhovedet kommer en. Google har nemlig for vane blot at lancere sine Nexus-produkter ved at udgive et blogindlæg og sætte dem til salg i sin webshop.

Disse telefoner får Android 7.0 Nougat først

Foruden Nexus 5X og 6P får modellerne Nexus 6 og Nexus 9 formentlig Android 7.0 Nougat. Der er dog endnu nogen usikkerhed med netop de to modeller, da de begge kun er garanteret softwareopdateringer frem til oktober 2016.

Hvis du ikke har en Nexus-smartphone, men fra producenter som Samsung, HTC, LG, Huawei, Sony, kan du på nuværende tidspunkt ikke vide dig sikker på, om din telefon bliver opdateret – og i så fald hvornår.

Læs også: Disse HTC-topmodeller får Android 7.0 Nougat først

Der går typisk adskillige måneder, før softwaren er klar til andre Android-smartphones, og producenterne er ofte noget uklare i sine udmeldinger om, hvornår softwaren ruller ud. Der er derfor ikke andet for end at vente og holde godt øje med udmeldinger fra producenterne – noget som Mobilsiden.dk følger tæt i de kommende måneder.