Teleselskabet 3 vil gøre børns færden på nettet sikrere

Det kan være svært at navigere sikkert rundt på internettet, specielt for de små. Teleselskabet 3 vil med nyt tilvalgsprodukt hjælpe dem på vej.

Teleselskabet 3 vil gøre børns færden på nettet sikrere

Det er ekstremt svært at navigere helt sikkert rundt på internettet, specielt for børnene, men til tider også for os voksne. Teleselskabet 3 har fået analyseinstituttet Userneeds til at lave en befolkningsundersøgelse, som havde formålet at undersøge om børn under 18 år har behov for at være bedre sikret på internettet. 

Hele 96 procent af danskerne synes, at det er meget vigtigt eller vigtigt at lære børn under 18 år om sikker digital adfærd. Men 3’s direktør for privatmarkedet, David Elsass, mener det desværre ikke altid er nok at have en dialog med børnene om, hvordan de skal gebærde sig. 

Her forklarer David nærmere:

“Det er selvfølgelig vigtigt, at man lærer sine børn, hvordan nettet fungerer, hvad man skal være på vagt over for, og hvilke ting man ikke skal klikke på. Men det er desværre ikke nok længere, fordi hacking og svindel på nettet bliver mere og mere uigennemskuelig. Her kan et sikkerhedssystem hjælpe forældrene, så de har kontrol over, hvad der bliver tilgængeligt for barnet. Og så skal man også være opmærksom på, at det ikke længere er tilstrækkeligt kun at beskytte computeren. Man skal også beskytte tablet, telefon og andre devices, da de i lige så høj grad er udsatte, men det glemmer mange at tænke på,”

Læs også: Teleselskabet 3 eSIM klar: giver nu de nye iPhones dual-SIM

Nyt tilvalgsprodukt fra 3: F-Secure SAFE

Derfor introducerer 3 nu et nyt tilvalgprodukt, som kan vælges i samme stil som Deezer, TV2 Play eller 3’s forsikring. F-Secure SAFE koster 39 kroner om måneden og kan bruges på tre enheder. Her kan man forældre vælge hvilke apps og hjemmesider, som de små poder ikke skal kunne tilgå. Derudover kan man opsætte tidsbegrænsninger, som hjælper til et mere fornuftigt brug af nettet og de sociale medier.

Ifølge undersøgelsen af Userneeds, så falder det i god jord hos 84 procent af danskerne, som netop mener der er behov for at beskytte børn under 18 år mod ubehageligheder, som nettet også kommer med, såsom hacking, cyper-bullying og uvedkommende billeder.

Her er en præsentation, på engelsk, med 3’s nye tilvalgsprodukt, F-Secure SAFE:

David Elsass siger om det nye tilvalgsprodukt:

“Vi skal stadig vænne os til, at vores digitale adfærd faktisk er en del af det virkelige liv, og at den adfærd kan have konsekvenser. Det kræver nogle rammer – særligt for børn. Men det kan være svært som forældre at have et overblik over børns færden på nettet, når alt er muligt og tilgængeligt hele tiden. For at hjælpe de forældre, der gerne vil beskytte deres børn bedre på nettet, har vi nu fået et nyt produkt, som gør det muligt at fastsætte nogle rammer for den digitale færden,”

Man kan vælge F-Secure SAFE som tilvalg hos 3 allerede i dag. Man kan alternativt også købe produktet uden om 3, hvor det fx på F-Secure’s hjemmeside koster 495 kroner for 1 års licens for 3 enheder.

Læs også: Guide: Få billigt mobilt bredbånd med dit mobilabonnement