Trods EU-bøde: Google tjener styrtende

Alphabet, selskabet som ejer Google, har aflagt et yderst positivt regnskab til trods for juridiske udfordringer.

Trods EU-bøde: Google tjener styrtende

Årets andet kvartalsregnskab fra Alphabet er ude og tegner et billede af et selskab der tjener styrtende til trods for massiv EU-bøde.

Moderselskabet til Google kunne i perioden mønstre en indtægt på 3,5 mia. amerikanske dollars – en væsentlig nedgang i forhold til samme kvartal forrige år, hvor indtjeningen lød på i alt 4,9 mia. dollars.

I regnskabet har Alphabet dog måttet indregne en rekordstor bøde på 2,9 mia. dollars fra den Europæiske Kommission for konkurrenceforvridende adfærd. Alphabet har offentligt kommenteret, at en appel af dommen kan komme på tale.

Uden den pålagte bøde, ville Alphabets kvartalsresultat lydt på 6,3 mia. amerikanske dollars.

Googles hardware-forretning som tæller salget af enheder som Pixel-smartphones, Google Home samt salg via Play Store omsætter for i alt 3,1 mia. dollars – en vækst på 41 procent i forhold til forrige års kvartal. Googles reklameindtægter udgør dog den største indtægtskilde med en samlet omsætning på 22,7 mia. dollars. 

Se også:  Google Pixel 2 – specifikationerne er ude

Ud af regnskabet fremgår det, at Alphabets hardware- og reklameindtægter fortsat udgør kerneforretningen for selskabet. Der lyder kvartalsomsætning på i alt 25,8 mia. dollars, mens selskabets øvrige aktiviteter såsom Verilly, Nest og Google Fiber tilsammen kun omsætter for omkring en hundredel: 248 mio. dollars.