AI-billedgenerering af mennesker igen muligt i Gemini

Efter at have sat AI-billedgenerering af personer i Gemini på pause, fordi den skabte historisk ukorrekte billeder, gør Google et nyt forsøg med den nye AI-billedmodel Imagen 3.

AI-billedgenerering af mennesker igen muligt i Gemini

Over de næste par dage vil Google udrulle AI-billedgenereringsfunktionen i AI-chatbotten Gemini – også på dansk. Det oplyser Google i en pressemeddelelse.

Udover den nye funktion til billeder vil det også være muligt at få AI-sparring med Gemini, som eksempelvis kan skabe løbeprogrammer tilpasset lige netop dine behov.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Prøver lykken igen

Den nye af AI-billedgenereringsmodel hedder nu Imagen 3, som i al stilhed blev lanceret i Googles såkaldte AI Test Kitchen tidligere på måneden. Nu kommer den til Gemini og vil være tilgængelig på alle sprog, herunder dansk.

Det opgraderede billedværktøj er i stand til at generere alt fra fotorealistiske landskaber til teksturerede oliemalerier ved indtastning af en prompt på “blot nogle få ord.”

Google satte Geminis evne til at generere billeder af mennesker på pause i februar, efter brugerne fandt ud af, at den skabte historisk ukorrekte billeder. Den opgraderede Imagen 3-model kommer med indbyggede sikkerhedsforanstaltninger og ”klarer sig godt sammenlignet med andre tilgængelige billedgenereringsmodeller,” skriver Dave Citron, der er Googles senior director of product management for Gemini.

Sikkerheden skulle også være bedre denne gang, da Gemini forhindrer brugere i at skabe fotorealistiske billeder af offentlige personer, indhold, der involverer mindreårige, blodige, voldelige og seksuelle scener.

”Selvfølgelig vil ikke alle billeder, som Gemini skaber, være perfekte, men vi vil fortsætte med at lytte til feedback fra Gemini Advanced-brugere med tidlig adgang, så vi kan blive ved med at forbedre os,” tilføjer Dave Citron.

Nu kan Gemini være din egen personlige løbecoach

Ud over den nye Imagen 3-model har Google også introduceret en anden ny funktion i Gemini. Nu vil det også være muligt at få intelligent AI-sparring med Gemini. Chatbotten kan eksempelvis være til at skabe din egen løbecoach, fungere som sproglærer eller programmeringsekspert. Den nye funktion kalder Google for Gems.

En smart funktion ved Gems er, at du kan tilpasse profilerne helt til dine behov. Med løbetræneren kan du eksempelvis sætte specifikke mål og vælge, om træneren skal motivere dig ved at være opmuntrende eller mere kommanderende.

“Generativ AI rummer utallige muligheder for at udvikle nye kompetencer eller få hjælp til at udføre komplekse opgaver. Med ‘Gems’ kan man nu nemmere tilpasse Gemini til specifikke behov. Professionelt kan en profil hjælpe brugerne med at analysere komplekse rapporter, mens de privat kan få træningsprogram frem mod en halvmaraton,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef i Google Danmark.

Se også: Mange store nyheder i Gemini – bliver bedre og hurtigere