Kunstig intelligens og cyberteknologi skal styrke det danske forsvar

Det danske forsvar skal styrkes gennem større fokus på bl.a. kunstig intelligens - danske virksomheder bliver en større del af forsvarsstrategien.

Kunstig intelligens og cyberteknologi skal styrke det danske forsvar

Regeringen har i dag præsenteret en ny strategi for industripolitik på forsvarsområdet, så Danmark bliver bedre rustet mod fremtidige trusler og til at skabe arbejdspladser i hele landet. Strategien baseres målrettet på en række nye teknologiske områder, for eksempel kunstig intelligens og cyberteknologi.

Civil industri skal hjælpe med at styrke det danske forsvar

Regeringen vil i bestræbelserne på at sikre Danmark et bedre forsvar samarbejde tættere med dele af den civile industri og virksomheder, der ikke traditionelt har arbejdet med forsvarsområdet. Det kan for eksempel være virksomheder, inden for energisektoren eller på droneområdet, fordi fremtidens trusler ikke kun er militære.

I en naturlig forlængelse af dette skal der også satses mere kunstig intelligens.

Forsvarsminister Trine Bramsen forklarer, at en stærk dansk forsvarsindustri er afgørende for dansk sikkerhed. “De seneste år har vi set en hastig udvikling i trusselsbilledet, hvilket stiller nye krav til den måde, vi udvikler og indkøber på. Der er ikke længere den samme tid til anskaffelse, ligesom vores udvikling og indkøb stiller markant større krav til sikkerheden hos leverandørerne. Danske forsvarsvirksomheder er stærke, når det gælder om at forstå truslerne, udvikle og levere vigtige kapaciteter. Derfor skal vi være langt bedre til at understøtte dem gennem samarbejde med forsvarsområdet.

Se også: Kunstig intelligens truer arbejdspladser

Vil sikre flere danske arbejdspladser

Både erhvervsminister Simon Kollerup og udenrigsminister Jeppe Kofod, slår fast, at den nye strategi er godt for danske arbejdspladser. Den vil nemlig skabe danske arbejdspladser, eksport og tiltrække udenlandske investeringer.

Der er ingen tal på, hvor mange arbejdspladser den nye strategi vil sikre Danmark og der er heller ingen konkrete udmeldinger på, hvordan for eksempel kunstig intelligens og cyberteknologi skal bruges for at sikre den danske sikkerhed.

Endelig er der heller ingen informationer om, hvilke danske virksomheder der er i spil til at blive en del af den fremtidige sikkerhedspolitik i Danmark.

Se også: Nyheder om AI

Mere til sagen

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. Allerede d. 11/8/2021 fulgte vi op med en sag med fokus på Kunstig intelligens skal forudse fremtidens uforudsigelige vejr – Den videre historie kan du læse her. Læs også seneste nyt om temaet her.