OpenAI er nu 1.000 mia. kr. værd

OpenAI har rejst mere end 44 millarder kroner ny kapital. Midlerne er efter sigende betinget af, at OpenAI bliver en profitabel virksomhed inden for to år.

OpenAI er nu 1.000 mia. kr. værd

OpenAI har netop lukket en historisk finansieringsrunde med en investering på hele 44 milliarder kroner. Det bringer selskabets værdiansættelse op på svimlende 1.061 milliarder kroner eller over 1 billion kroner.

Finansieringsrunden blev ledet af Thrive Capital, som ifølge Financial Times selv investerede 6,7 milliarder kroner.

Se også: ChatGPT Plus kan få voldsom prisstigning

OpenAI skal være profitabel inden for to år

Den nye kapital skulle være betinget af, at OpenAI gennemfører en omstrukturering med henblik på at blive en profitabel virksomhed. Hvis OpenAI ikke omstrukturerer sig selv til en profitabel virksomhed inden for to år, kan investorerne ifølge Axios bede om at få deres penge tilbage.

I et sjældent træk bad OpenAI også investorerne om at undgå at støtte konkurrerende startups som Anthropic og Elon Musks xAI.

Finansieringsrunden værdisætter OpenAI til cirka 40 gange den rapporterede omsætning. Det er et hidtil uset tal, der understreger, hvor meget hype der er omkring AI i Silicon Valley.

Se også: Techgiganter underskriver EU-pagt om sikker AI

AI-træning koster mange milliarder

Disse mange tilførte milliarder kroner skal gå til den utroligt dyre opgave med at træne fremtidige AI-modeller. Anthropics direktør Dario Amodei har sagt, at AI-modeller, der koster 1 milliard dollar at træne, er under udvikling, og at modeller til 100 milliarder dollar ikke er langt væk.

For OpenAI, som ønsker at opbygge en række ”ræsonnerende” AI-modeller, forventes disse omkostninger kun at stige. Derfor er nye finansieringsrunder som denne helt afgørende.

Se også: Få bruger AI dagligt trods massiv hype

Alternativer til OpenAI og ChatGPT

OpenAI og selskabets AI-chatbot ChatGPT er førende og mest udbredt, men den oplever øget konkurrence fra andre store spillere.

Der er Google med Gemini, xAI med Grok, Anthropic med Claude, Meta med Meta AI og Microsoft med Copilot.

Se også: Hvilken AI-chatbot skal jeg vælge? Se de 11 bedste chatbots