Qualcomm opretter fond på 675 millioner kroner til metaverset

Qualcomm har store forventninger til metaverset, og lover store investeringer og tilskud til dem, der skaber grundlæggende teknologier og indholdsoplevelser til det.

Qualcomm opretter fond på 675 millioner kroner til metaverset

Qualcomm har taget sit seneste skridt til at sikre sig en central position i metaverset og lovede at pumpe op til 100 millioner dollars i investeringer og tilskud til dem, der skaber grundlæggende teknologier og indholdsoplevelser til den spirende sektor. Det svarer til næsten 675 millioner kroner.

Chipproducentens Snapdragon Metaverse Fund vil foretage investeringer i virksomheder med relation til sektoren og samtidig yde tilskud til udviklere, der skaber udvidede virkelighedsoplevelser (XR) inden for områder som spil, sundhed, medier, underholdning, uddannelse og virksomheder.

Læs også: Qualcomm og Microsoft samarbejder om AR og metavers

Udvikler også AI- og AR-systemer

Ud over XR-centrerede aktører har Qualcomm også planer om at støtte virksomheder, der arbejder på relaterede AI- og AR-systemer. Dens VC-afdeling vil kontrollere investeringselementet, mens Qualcomm Technologies vil tildele tilskuddene fra fonden.

Fonden er Qualcomms seneste skridt i bestræbelserne på at få en del af XR(Extended Reality)- og metaverse-feltet, efter at selskabet allerede har lanceret forskellige produkter rettet mod sektoren, en udviklerplatform og en dedikeret F&U-facilitet.

Qualcomm er “billetten til metaverset”

Qualcomms præsident og CEO Cristiano Amon erklærede, at man ville støtte udviklere og virksomheder af alle størrelser, når de “skubber grænserne for, hvad der er muligt, mens vi går ind i denne nye generation af rumlig databehandling”.

Han tilføjede, at Qualcomm er “billetten til metaverset” med sine platforme, der gør det muligt for forbrugere og virksomheder at deltage i økosystemet.

Det er planen at åbne for ansøgninger om en del af puljen i juni.

Se også: Nyheder om international teknologi