Mænd sender korte og sarkastiske SMS’er

En ny undersøgelse viser, at mænd sender kortere SMS beskeder end kvinder. Selvsamme undersøgelsen viser også, at mændene er mere sarkastiske og bruger mange flere bandeord i deres beskeder.

Mænd sender korte og sarkastiske SMS’er

Det er en undersøgelse foretaget af Sheffield Hallam University, som har fokus på mænds og kvinders forskellige telefonvaner. Og undersøgelsen viser tydeligt, at kønnene har taget SMS beskeder til sig på hver deres måde.

Ifølge undersøgelsen har mændene en tendens til at sende korte SMS beskeder, som ofte kan indeholde sarkasme eller bandeord. Dog viser det sig, at mændene gør sig lidt mere umage med deres SMS, hvis modtageren er en kvinde.

Til sammenligning er kvindernes SMS beskeder ofte følelsesladede med ord som ”jeg elsker dig”. Desuden bruger det kvindelige køn meget tid på støttende SMS beskeder til venner og veninder.

Ifølge lederen af undersøgelsen, Simon Yates, har både mænd og kvinder taget SMS lige meget til sig – bare på forskellige måder:

“Begge køn har tilegnet sig teknologien på lidt forskellige måder for at få opfyldt deres kommunikationsbehov,” fortæller han.

Blød og hård på samme tid

En anden interessant ting, som kommer til udtryk i den nye undersøgelse er, at SMS også bruges til at skifte identitet.

En mand, som er ude med gutterne vil meget hellere tale med sin kæreste via SMS end at ringe op. På den måde risikerer han ikke at tabe ansigt og blive kaldt en tøffelhelt, hvis han skal fortælle kæresten, at han elsker og savner hende.

Per SMS kan han være den bløde og kærlige kæreste samtidig med, at han er sammen med gutterne på den lidt hårde og mandehørms – agtige måde, som vi kvinder nok aldrig rigtig kommer til at forstå nødvendigheden af.