7 ud af 10 er utilfredse med gebyret på mobilregningen

Langt de fleste danskere synes, at der er for høje betalingsgebyrer for at få lov til at betale deres mobilberegninger, viser en ny undersøgelse.

7 ud af 10 er utilfredse med gebyret på mobilregningen

Danskerne er ikke tilfredse med at skulle betale ekstra for at betale deres mobilregninger. Rådgivnings- og analysevirksomheden Wilke har på vegne af teleselskabet 3 spurgt ind til 1018 respondenters forhold til betalingsgebyrer på betalingen af mobilregningen.

I undersøgelsen svarer hele 70 %, at betalingsgebyret er for højt, når mobilregningen skal betales. 44 % af disse svarer, at deres teleselskab ikke har billigere muligheder, mens 26 % ikke har søgt efter billigere muligheder.

Læs også: Ny MobilePay-feature: betal dit abonnement med app’en

Resultatet af undersøgelsen viser også, at 25 % af respondenterne betaler gebyrer, når mobilregningen skal betales. Derfor tilbyder teleselskabet 3, ligesom flere andre teleselskaber, betalingsmuligheder, hvor der ikke er nogen gebyrer.

”Vi forstår godt, at mange danskere er ærgerlige over størrelsen på deres betalingsgebyr. Man kan spørge sig selv – hvorfor egentlig betale for at betale? Ved nogle løsninger giver det mening at tage et gebyr, fordi vi har en relativt høj udgift til at facilitere løsningen. Men vi vil også meget gerne tilbyde valgfrihed, og derfor har vi to gratis muligheder, som vi tilskynder kunderne til at vælge, fordi de samtidig er mest brugervenlige,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Den ene af de to gratis løsninger er den måske mest anvendte: automatisk kortbetaling. Her er der nemlig ingen gebyrer, og alt sker automatisk og bliver håndteret af den danske betalingsformidler DIBS.

Den anden og nyere løsning, som andre teleselskaber endnu ikke har taget til sig, er MobilePay. Siden marts måned har det som 3-kunde været muligt at betale sit abonnement via den nye funktion i MobilePay kaldet Abonnementsbetalinger. Her er der heller ikke tilføjet nogle gebyrer.

De to alternativer er betaling via girokort eller betalingsservice, hvor der er henholdsvis 49 og 9,25 kroner i gebyrer.