Afstemning: Hvornår må mobilproducenter stoppe opdateringerne?

Hvor længe forventer vi som forbrugere, at en ny mobiltelefon vil blive opdateret af producenten? Deltag i afstemningen.

Afstemning: Hvornår må mobilproducenter stoppe opdateringerne?

Softwareopdateringer til mobiltelefoner har været et af årets hotteste emner. Det er virkelig gået op for flere af de mest populære smartphoneproducenter, hvor vigtige softwareopdateringerne er, og ikke mindst det indtryk de hurtige og vedvarende opdateringer gør på forbrugerne. 

Alligevel er der stadig stor forskel på, hvor længe producenterne opdaterer deres mobiler – også levetiden blandt producenternes egne modeller. Det er som regel de billigere mobiltelefoner, der får opdateringerne sidst og i den korteste tid – selvom der her findes masser af undtagelser. De dyre flagskibsmobiler får, for det meste, prioteret deres opdateringer, og bliver som regel også holdt opdateret længere.

Apple er kendt for at holde deres mobiltelefoner opdateret i længere tid, end de fleste Android-producenter magter. Faktisk kan nyeste iOS 13 installeres på iPhone 6S, der blev lanceret for over fire år siden. Heldigvis begynder flere Android-producenter også, at holde deres mobiler opdateret i længere tid, og nye store Android-versioner rulles hurtigere ud. Se bare OnePlus, der netop har sagt farvel til OnePlus 3 efter tre års tro tjeneste.

Det er et stort arbejde og kræver mange ressourcer af producenterne, at holde alle deres modeller opdateret med nyeste sikkerheds- og softwarefunktioner, og nogle gange stoppes softwareopdateringerne derfor lidt for hurtigt. 

Men hvornår er det okay for producenterne at stoppe softwareopdateringerne?

Deltag i afstemningen herunder:

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...