Alle Telia-kunder får EU-roaming, men prisstigninger venter

Telia ændrer nu i sine abonnementer, så alle kunder får Roam Like Home. Til gengæld bliver visse abonnementer 10-20 kroner dyrere.

Alle Telia-kunder får EU-roaming, men prisstigninger venter

EU-kommissionens afskaffelse af roamingafgifterne træder i kraft den 15. juni, og derfor er Telia nu klar med sine nye abonnementer forud for ændringen.

Telia har i forvejen den såkaldte Roam Like Home-ordning i størstedelen af abonnementerne, hvor kunderne i forvejen kan bruge en begrænset mængde data i store dele af verden. Kunder, som har et Roam Like Home-abonnement, vil derfor ikke opleve nogle prisændringer.

”Telia-kunder har allerede haft fri adgang til Roam Like Home i flere år. Så umiddelbart har EU blot sparket en dør ind, som allerede var åben. Størsteparten af vores kunder har allerede mulighed for fri Roam Like Home. De oplever ingen ændringer og kan være helt ligeglade med al den virak, de nye regler har medført,” oplyser privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard, i en pressemeddelelse.

Øvrige Telia-abonnementer bliver dyrere

Den største ændring gælder derfor for Telias øvrige abonnementer, hvor Roam Like Home også kommer til at indgå for at leve op til EU-kommissionens nye krav. Det betyder, at alle øvrige Telia-abonnementer får tilføjet 5 GB roaming, hvilket til gengæld betyder, at priserne på disse abonnementer stiger mellem 10 og 20 kroner.

”En beskeden prisstigning på 10 eller 20 kr. er bestemt ikke noget, vi bliver rige af. Konkurrencen på det danske mobilmarked er benhård, men skulle det vise sig at være økonomisk uholdbart med en så lille stigning, er det selvfølgelig noget, vi må kigge på,” siger han.

Læs også: CBB ændrer ‘for altid’-abonnementer – og kunderne raser

Modsat andre teleselskaber tilbyder Telia altså kun abonnementer med EU-roaming, så du ikke skal tage stilling til, om et DK- eller EU-abonnement er bedst til dig. Telia har endnu ikke offentliggjort de præcise prisændringer samt hvilke abonnementer der påvirkes.