Borgmester roamede for en kvart million

Der er stor fokus på roaming i disse tider, og Odense Kommune ser nok frem til at få flere regler på området

Borgmester roamede for en kvart million

Odense Kommune står med en regning for en enkelt tur til Tyrkiet for borgmester Anker Boye på knapt en kvart million kroner. I 2011 hævder TDC, at Anker Boye selv har sagt god for, at regningen kunne komme op på de svimlende beløb.

TDC og Odense Kommune er uenige om flere telefonregninger, og derfor sender Odense Kommune et erstatningskrav på 9.5 millioner kroner til teleselskabet. Kommunen mener nemlig, at man har lavet en aftale med TDC i 2011 og før blandt andet rejsen til Tyrkiet.

Læs også: EU vedtager afskaffelse af roaming 

Fyens Stiftstidende skriver, at borgmesteren på denne tur skulle have svaret ‘ja’ til at hæve dataloftet to gange, nemlig da han modtog besked via SMS på, at regningen passerede 100.000 og 200.000 kroner.

Ifølge Fyens Stiftstidende er problemet ikke opkald og SMS’er, men derimod roaming. Samtaler og SMS’er løb på den pågældende tur op i 1987,40 kroner, og de resterende 243.000 er altså brugt på data, der løb op i 3,19GB.

Læs også: Holland legaliserer operatør-uafhængige sim kort 

Anker Boye selv siger, at han ofte har skullet godkende den slags SMS’er på sine ture til udlandet, og at han brugte sin telefon, som han plejer, når han er uden for Danmarks grænser, uden problemer.