Dansk webshop klar med understøttelse af Passbook

Passbook var fra starten en overset funktion i iOS 6, men det ser ud til, at funktionen vinder mere og mere indpas – også i Danmark.

Dansk webshop klar med understøttelse af Passbook

Den danske webshop DuGlemmerDetAldrig.dk har udviklet deres webshop, så den er integreret med Apples Passbook, hvilket betyder, at webshoppens kunder kan få kvitteringerne tilsendt som digitale beviser i Passbook – og dermed lettere holde styr på deres tilgodehavender.

Forretningsdrivende i Danmark er ved, at få øjnene op for den ellers oversete funktion i iOS 6 og DuGlemmerDetAldrig.dk, er umiddelbart den første eller i hvert fald en af de første, til at benytte den i praksis.

 Apples Passbook inde i varmen hos danske billetgiganter

Vi har tidligere set nærmere på Passbook i aktion med et forsøg TV 2 og en butik i Rosengårdscentret har kørt.

 Vi har testet Passbook på iPhone – den digitale tegnebog

Der spekuleres også meget i, om Apple i fremtiden vil gøre Passbook til et regulært betalingsmiddel og inden længere bliver det muligt at benytte det i Apple Stores rundt i verden.

 John G.: NFC overhales indenom – Apple kan tage over

Danske Ronni Egeriis Persson deltog i sommer på Apples udviklerkonference, hvor iOS 6 og Passbook blev præsenteret – og kunne straks se mulighederne i den nye funktion.

 – ”Jeg syntes med det samme, at det virkede til at være en af de rigtigt interessante tilføjelser i iOS, fordi den skaber et alternativ til fysiske papirbilletter. Der er meget potentiale i det. Især fordi det er så relativt let at implementere,” fortæller Ronni Egeriis Persson til ComOn.dk.

 – ”Du skal bruge en medium-dygtig webudvikler. Giv ham så en dag til at fordybe sig, og han vil have de første konkrete ideer til, hvordan det bruges i dit firma. Selv integrationsdelen med firmaets andre systemer er lidt sværere at tidsfastsætte, men i min optik vil jeg mene, at man kan have en løsning oppe at køre på en uge eller to – og det er jo en overkommelig investering,” fortsætter Ronni Egeriis Persson.

Der kan laves forskellige typer af digitale billetter i Passbook, alt lige fra medlemskort, gavekort, koncert- og biografbilletter og boardingkort.

passbook ios 6 iphone
Pass fra DuGlemmerDetAldrig.dk

Pass til Passbook

Pass til Passbook kan kodes fra bunden i standard webteknologier, men der findes også tjenester hvor du kan lave det hurtigt og nemt.

Både på Passsource og Passkit gør opgaven nem, men samtidig begrænses funktionaliteten også – ligesom det også kendes fra færdige templates til hjemmesider.

 Sådan laver du et Pass til Passbook i iPhone

 – ”Det kan være lettere at bruge de eksterne tjenester, men det gør det lidt sværere at automatisere processer. Hvis man for eksempel skulle udstede en billet til Vega via Passbook, ville jeg, som udbyder gerne have mulighed for at opdatere folk ved aflysning. Jeg ville kunne sende notifikationer, så de kan se ændringer direkte på deres billet. Det er jo nogle af de smarte funktioner, og dem får man ikke nødvendigvis i de eksterne tjenester,” siger Ronni Egeriis Persson.

DuGlemmerDetAldrig.dk er hoppet med på ”Passbook” for, at servicere kunderne endnu bedre.

I praksis fungerer det ved, at der i mailen med oplevelsesbeviset er indsat et link til det pågældende pass, som kunden så kan hente ned på telefonen. Det er en URL og/eller en QR-kode.

 – ”Hos os er der mange, der køber oplevelser til sig selv eller giver dem til andre. Og den type gavekort og oplevelsesbeviser er der mange, der ikke får brugt. Ved at bruge Passbook bliver man mindet om, at man har dem liggende,” siger Lasse Kjær, som af stifter af DGDA.dk til ComOn.dk.

DuGlemmerDetAldrig.dk har fået tilføjet, at passet får et stempel når oplevelsesbeviset er indløst, det fortæller Lasse Kjær til Mobilsiden.dk.

Du kan læse mere om Passbook her.

 
Læs også:
 – Gør Apple klar til at blive digital tegnebog
 – Kaffekæden Starbucks understøtter Passbook på iPhone
 – Apples Passbook sagsøgt for patentkrænkelse
 – Apples Passbook testet i aktion – Danmark halter efter

duglemmerdetaldrig passbook stempel
DuGlemmerDetAldrig.dk pass med stempel – da oplevelsesbeviset er indløst