De første dage med ASUS ROG Phone II – Dag 3

I dag har jeg kigget på telefonens egenskaber som gamingtelefon. Derudover har jeg lavet en hurtig sammenligning af fordele og ulemper på ASUS ROG Phone II.

De første dage med ASUS ROG Phone II – Dag 3

På den sidste af de første dage har jeg kigget på, hvor godt telefonen egentlig klarer gaming. Deruover kigger jeg lidt på de umiddelbare fordele og ulemper, inden det hele skal strikkes sammen til den endelige anmeldelse.

Læs også: De første dage med ASUS ROG Phone II – Dag 1

Noget jeg desværre ikke kommer til at teste, er TV-docken. I denne omgang har vi kun modtaget selve telefonen, uden ekstraudstyr som controller eller dock. Der bliver altså kun kigget på telefonen gennem telefonen.

ASUS ROG II
Således ser konsollen ud på ROG Phone II. Foto: Mobilsiden.dk

Gaming, gaming, gaming

ASUS ROG Phone er skabt til gaming, både udvendigt og indvendigt. Min version har 12 GB RAM og 512 GB intern lagerplads. Der er med andre ord rig mulighed for at multitaske og have en masse spil installeret. De spil jeg umiddelbart er startet med er Asphalt 9, som har spillet en hovedrolle i markedsføringen af telefonen, Call of Duty Mobile, Hitman Sniper og ARK: Survival Evolved.

Det er altså alle spil i den tungere ende af skalaen, hvor højere grafik helt automatisk betyder større krav til lagerplads. Det er selvfølgelig ikke noget problem for en telefon som ROG II, der mere eller mindre bare æder sig igennem alt, hvad jeg smider efter den.

Den forudinstallerede konsol fra Republic of Gamers tilbyder en lang række tilpasningsmuligheder, såsom hvor de såkaldte Airtriggers skal placeres. Og netop Airtriggers må være blandt telefonens største styrker. Hele idéen med at give telefonen to trigger-taster er genial, og det fungerer faktisk hamrende godt i praksis.

Første gang man spiller et spil, hvor man vil bruge Airtriggers, skal de lige programmeres til det pågældende spil. Derefter er de husket, og behøver ikke programmeres næste gang samme spil startes. Det er super lækkert i skydespil, hvor jeg har haft muligheden for at dedikere den ene trigger til sigte og den anden til at skyde. På den måde kan mine tommelfingre koncentrere sig om at navigere, og jeg risikerer ikke at trykke forkert i en ildkamp.

Læs også: De første dage med ASUS ROG Phone II – Dag 2

Grafikken i mobilspil er imponerende. Det har selvfølgelig ikke direkte noget med ASUS ROG Phone II at gøre, men det hjælper bestemt, at man kan nyde spillene på den store, flotte skærm.

Jeg har aldrig rigtig haft fidus til mobilspil, men har brugt overraskende mange timer på at spille på ROG II. Det er bare lidt en anden oplevelse, end at spille på OnePlus 7 Pro eller ASUS Zenfone 6. Jovist kan telefonerne sagtens spille spillene, men de har ikke Airtriggers, den enorme skærm, stereohøjtalere eller 6.000 mAh-batteri.

ASUS ROG II
ARK: Survival Evolved. Foto: Mobilsiden.dk

Fordele og ulemper

De første dage med ASUS ROG Phone II har efterladt mig splittet. På den ene side er det en super fed telefon, der virkelig tiltaler den indre nørd. På den anden side er der gjort forkerte kompromiser, der gør telefonen lidt mindre tiltalende som hverdagstelefon.

På plus siden har den en flot skærm, og stereohøjtalere, der giver god lyd. Den har også 3,5mm jackstik, hvilket virkelig tiltaler mange, og så oplader den det enorme batteri lynhurtigt. Altsammen fordele i min bog.

På den anden side har den ikke et imponerende kamera, hvilket sikkert er en dealbreaker for mange. ASUS er også fast besluttet på at udelade trådløs opladning i deres telefoner, under den tese, at det forkorter batteriets levetid. ROG II opvejer dog ved at have den lynhurtige oplader og det store batteri. Sidst men ikke mindst, så er telefonen ikke vandtæt. Jeg ville være decideret bange for at bruge den udendørs, i det danske efterår. Der er for mange steder, hvor vand potentielt kan slippe ind og ødelægge telefonen. Det er mit største minus ved ASUS Rog Phone II.

Om ASUS ROG Phone II ender med en karakter i den ene eller anden ende, det må I vente med at finde ud af til den endelige anmeldelse. Telefonen byder på så meget, at jeg skal bruge lidt mere tid for at beslutte mig. Med fare for at gentage mig selv, så skal I endelig fyre løs i kommentarfeltet, hvis I har noget specifikt, jeg bør tage med i testen.