Det har Android betydet for Samsung

Samsung er blevet verdens største mobilproducent, hvilket specielt skyldes Android-systemet.

Det har Android betydet for Samsung

For få år siden var Samsung blot en ud af mange smartphone-producenter, og alt andet end en stjerne. Dengang producerede Samsung blandt andet mange feature phones.

I 2009 valgte de dog, at satse på Android-styresystemet, hvilket har vist sig at være en kæmpe succes – der for alvor startede med Samsung Galaxy S og er blevet fulgt til dørs med både Galaxy S II og Galaxy S III. Google har også valgt Samsung til at producere deres telefoner Nexus S og Galaxy Nexus. Så takket være Google og Android-styresystemet er Samsung blevet et navn der snakkes om.

Der er ingen tvivl om, at de telefoner der for alvor er skyld i Samsungs succes er Android-enhederne. Samsung producerer dog også blandt andet Windows Phones og mobiltelefoner med deres eget Bada-system. Et system der dog aldrig er slået igennem i Danmark.

Teleselskaberne dømmer Wave og Bada ude

Samsung blev i april måned verdens bedst største mobilproducent, da de overhalede Nokia som ellers havde siddet solidt på tronen i 14 år.

De præcise salgstal offentliggøres ikke, men analysefirmaet IDC har estimeret at Samsung alene i andet kvartal i år har solgt end 50 millioner telefoner.