Firmware afslører: OnePlus 6 får et hak i skærmen

Et billede fra den seneste betaudgave af OxygenOS til OnePlus 5T afslører, at den kommende OnePlus 6 får samme hak i skærmen som iPhone X.

Firmware afslører: OnePlus 6 får et hak i skærmen

Efter de seneste ugers rygter og lækkede billeder kan det næppe komme som den helt store overraskelse, at OnePlus er en af mange smartphoneproducenter, som i år implementerer skærme med et hak i toppen for at gøre plads til frontkameraet og sensorer.

Læs også: De måske første billeder af OnePlus 6 er lækket

Hidtil har der kun været indikationer på det ud fra rygter og spekulationer, men nu er det så godt som bekræftet. Hjemmesiden XDA-developers har nemlig taget et kig på den seneste betaudgave af OxygenOS med Android 8.1, som i går blev udgivet til OnePlus 5T.

Denne billedfil er fundet i den nye firmware. Foto: XDA-developers.com

Billede afslører hak i skærmen

I denne firmware er der fundet beviser, der taler sit tydelige sprog. OnePlus har optimeret softwaren til at understøtte skærmen i den kommende OnePlus 6. Først er der fundet en billedfil i firmwaren, som viser en iPhone X-lignende udskæring i toppen af skærmen. Filen er formentlig brugt af OnePlus til at lægge oven på apps for at teste, om de fungerer efter hensigten med den ændrede top.

Det er værd at bemærke, at billedfilen er navngivet “screendecor_up_img_enchilada_1″. Netop “enchilada” ser ud til at være kodenavnet for OnePlus 6.

Navnet enchilada er med al sandsynlighed OnePlus 6. Foto: XDA-developers.com

OnePlus 6 har kodenavnet “enchilada”

Et andet sted i firmwaren er der fundet kode, som opstiller forskellige kodenavne. Eksempelvis ses navnet ”dumpling” (OnePlus 5T) og ”cheeseburger” (OnePlus 5), og ovenover disse figurerer ”enchilada”. Der er altså alt mulig grund til at tro, at “enchilada” er OnePlus 6, og koblingen mellem navnet og billedfilen viser, at den med al sandsynlighed får et hak i toppen af skærmen.

OnePlus 6
Foto: Ithome.com

Får samme design som Oppo R15

Som artiklen blev indledt med, er det ikke den helt store overraskelse, at dette bliver tilfældet. Først og fremmest er der opstået en pludselig trend med, at den ene smartphoneproducent efter den anden af uvisse årsager kopierer Apples hak i skærmen på iPhone X – noget der ikke ser ud til at begejstre i hvert fald Mobilsidens læsere.

Lækkede billeder, som menes at vise OnePlus 6 – eller eventuelt en prototype af den – viser præcis samme udskæring i toppen af skærmen som ovenstående billedfil. Der er altså god grund til at tro, at OnePlus 6 også kommer til at se ud som vist på billederne.

Læs også: OnePlus 6: Første test peger på imponerende ydelse

Alligevel har der dog været en smule tvivl om, hvorvidt OnePlus vil tage samme skridt som mange andre producenter. For lidt over to uger siden blev renderinger af den kommende Oppo R15 lækket, hvortil med rubrikken ”Forsmag på OnePlus 6: iPhone X-lignende hak, dualkamera og mere” blev delt på Twitter. Denne artikel reagerede OnePlus’ medstifter, Carl Pei, på i et tweet. Her gav han indtrykket, at der ikke var hold i rygterne.

De seneste år har det nemlig vist sig, at OnePlus’ smartphones er mere eller mindre en eksakt kopi af de topmodeller, som henholdsvis Oppo og vivo har lanceret få måneder inden OnePlus’ topmodeller så dagens lys. OnePlus 5 var baseret på Oppo R11, OnePlus 5T var baseret på Oppo R11s og vivo X20, og nu ser OnePlus 6 ud til at være baseret på Oppo R15.

Man kan altså undre sig over, hvorfor Carl Pei gør grin med et rygte på Twitter, når der tydeligvis ser ud til at være noget om snakken.