Har du fået Android 7.0 Nougat på din Android-mobil? [AFSTEMNING]

Det er nu over 5 måneder, siden de første Nexus-telefoner fik Android 7.0 Nougat. Hvad er status for softwareopgraderingen på din Android-mobil?

Har du fået Android 7.0 Nougat på din Android-mobil? [AFSTEMNING]

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at nye udgaver af Android-styresystemet udrulles i et ganske, ganske langsomt tempo.

Det er i dag over 5 måneder, siden Google udrullede Android 7.0 Nougat til de første Nexus-telefoner, og de seneste tal fra den 9. januar på Googles hjemmeside er ikke just opløftende.

Her ses det, at blot 0,5 % af alle Android-brugere er opgraderet til Android 7.0 %, mens 0,2 % har Android 7.1 Nougat – altså blot 0,7 % af alle brugere kører med Nougat-software.

De mange forskellige producenter af smartphones tager sig nemlig ganske god tid om at udrulle softwaren til sine smartphones.

Læs også: Android 7.0 Nougat: Opdateres min mobil – og hvornår?

Producenterne er ofte ikke meget for at melde ud, hvilke modeller der får den nyeste opgradering og hvornår de i så fald opgraderes. Samtidig er flere producenter også begyndt at lave betaudgivelser af deres softwareopdateringer, så dem, der ønsker at modtage softwaren tidligt, kan vælge dette, velvidende at der kan opstå fejl hist og her.

Så er der andre, der helt har opgivet at vente, at producenten skal levere softwareopdateringerne, og som i stedet vælger at installere en såkaldte custom rom – altså uofficielle udgaver af styresystemet såsom det nye Lineage OS, der kræver en vis teknisk snilde at lægge ind på en telefon, men som til gengæld kan holde liv i en mobil med de nyeste Android-versioner i mange, mange år.

I denne uges afstemning tager vi derfor temperaturen på, hvordan situationen ser ud med opgraderingen til Android 7.0 Nougat iblandt Mobilsidens læsere, som benytter en Android-mobil (eller tablet for den sags skyld). Har du ikke en Android-mobil, skal du naturligvis bare angive i afstemningen herunder, at du har en anden mobil.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni