Her er Microsofts lækre Surface Laptop

Microsoft springer ud som decideret laptop-producent med den tynde og lækre Surface Laptop.

Her er Microsofts lækre Surface Laptop

Microsoft familie af Surface-enheder får et nyt, mere traditionelt medlem: Surface Laptop. Hvor Microsoft tidligere har udnyttet Surface-produkterne til at fremvise nye hybridmaskiner, er selskabet for første gang nogensinde ude med en almindelig bærbar computer.

Helt almindelig er Microsofts nye laptop nu ikke. Det 13,5” store PixelSense display vil understøtte både touch- og pen-input, mens det byder på det høje 3:2 format – et format som sjældent ses i laptops men deles med selskabets øvrige Surface-tablets.

Opløsningen på displayet er også noget ukurant: 2.256 x 1504 pixels – hvilket giver mere skærmareal end tilsvarende 16:9 skærme, men giver en lavere pixeltæthed (201 PPI) end Quad HD skærme på 14 tommer eller mindre.

En anden usædvanlig ting ved Surface Laptop er tastaturet som er beklædt med et særligt lag Alcantara-stof. Den alternative beklædning gør, at Microsoft kan gemme et sæt højtalere bag stoffet.

Resten af laptop’en får Surface-familiens karakteristiske minimalistiske og kantede design, og er spundet i letvægtsaluminium, så hele laptop’en vejer bare 1,25 kg.

Surface Laptop udkommer i fire farver: Platinum, Graphite Gold, Burgundy og Cobalt Blue – danske købere kan dog i første omgang kun se frem tilden grålige platinum-model.

Se også:  Lenovo Miix 720 – ny udfordrer til Microsoft Surface Pro

Microsoft Surface Laptop
Surface Laptop får et særligt stoftastatur. Foto: Microsoft.com

Heldagsbatteri

Under det særlige ydre gemmer Microsoft Surface på ret sædvanlige komponenter fra Ultrabook-klassen.

Kræfterne leveres af en syvende generations Core i5 eller i7 processor fra Intel. RAM-mængden starter ved relativt lave 4GB men kan konfigureres op til 16GB.

Lagerpladsen sikres af en PCI-e tilsluttet SSD der kan konfigureres fra 128GB til 512GB.
Det mest lovende i Microsoft Surfaces teknikblad er batteriet som oplyses til at kunne holde i op til 14 timer. Nok til et helt døgn, kun afbrudt af søvn- og spisepauser.

Softwaren ombord bliver Microsofts særlige Windows 10 S, som er en strømlinet version af Windows 10 med færre funktioner. Frem til den 31. december 2017 kan du dog vælge at få en gratis opgradering til den fulde Windows 10 Pro.

Læs også:  Macbook Pro 13” Touch Bar: Imponerende men kostbar [TEST]

Priser og konfigurationer

Microsoft Surface Laptop er skabt til at være både lækker og anvendelig, noget der afspejles i prisen som, på nær intro-modellen, matcher Apples tilsvarende retina Macbook Pro-priser.

Microsoft Surface Laptop udkommer i fire konfigurationer herhjemme:

  • Core i5 / 128GB / 4GB RAM – 8.799 kroner
  • Core i5 / 256GB / 8GB RAM – 11.299 kroner
  • Core i7 / 256GB / 8GB RAM – 13.999 kroner
  • Core i7 / 512GB / 16GB RAM – 19.299 kroner

Modellerne kan forudbestilles allerede nu med levering fra den 15. juni. Med maskinen følger et års abonnement til Office 365 Personal.

Se også:  Microsoft Surface Book i DK: dansk pris og tilgængelighed