Her er mobilproducenternes regnskaber for 4. kvartal 2017

Det er den tid på året, hvor smartphoneproducenterne offentliggør deres regnskab for 4. kvartal i 2017. Få det store overblik her.

Her er mobilproducenternes regnskaber for 4. kvartal 2017

Månedsskiftet til februar betyder, at mobilproducenterne offentliggør deres regnskaber for 4. kvartal 2017.

Det giver et billede af, hvordan producenterne klarer sig – om der er fremgang eller tilbagegang og hvor mange penge de indkasserer på deres salg af blandt andet smartphones.

Læs også: Apple præsenterer stærkt kvartalregnskab

Nedenfor følger derfor et overblik over de mobilproducenter, der indtil videre har offentliggjort deres regnskab i disse dage.

Apple: Højeste omsætning nogensinde

Apple offentliggjorde i går sit regnskab med en omsætning på svimlende 525,3 milliarder kroner, hvilket er den højeste omsætning i et kvartal i Apples historie. Til sammenligning lå omsætningen i samme kvartal året forinden på 466 milliarder kroner.

Apple fremlagde også et overskud i kvartalet på 119,6 milliarder kroner, hvilket er 13 milliarder mere end året forinden. Apple indfriede dog ikke analytikernes forventninger hvad salgstallene for iPhones angår. Her endte Apple med 77.3 millioner solgte iPhones, hvilket skyldes Apples problemer med at få produceret nok iPhones X. I samme kvartal året forinden solgte 1 million flere iPhones.

Dertil solgte Apple 13,2 millioner iPads og 5,1 millioner Mac-computere – nærmest det samme som året forinden. Tim Cook oplyste også, at der nu er 1,3 milliarder iPhones på markedet, og at omsætningen i næste kvartal forventes at ligge mellem 357 og 369 milliarder kroner.

Du kan se Apples regnskab her.

Samsung logo

Samsung: Stigende omsætning og overskud

Samsung endte med en omsætning på 367,6 milliarder kroner og et overskud på 68,3 milliarder kroner. Det er en stigning på henholdsvis 24 % og 73 % i forhold til samme kvartal året forinden.

Samsung har altså samlet set en fornuftig fremgang, hvilket skyldes en fremgang i salget af topmodeller og en øget efterspørgsel på OLED-skærme.

Du kan se Samsungs regnskab her.

Sony: Højeste overskud i 4. kvartal nogensinde

Sony fremlagde sit højeste overskud i et tredje kvartal nogensinde. Faktisk er overskuddet næsten firedoblet takket være en stigende efterspørgsel på sensorer til kameraer. Det endte på 19 milliarder kroner, hvor det til sammenligning i kvartalet forinden ’kun’ var på 5 milliarder kroner.

Omsætningen i kvartalet i år var lidt højere end året forinden: 144,8 milliarder kroner mod 129.9 milliarder kroner for et år siden.

Sony er naturligvis meget mere end kun mobilforretningen, og netop salget af smartphones er gået den forkerte vej. Der er solgt 4 millioner smartphones mod 5,1 millioner i samme kvartal året forinden. Næste kvartal forventer Sony endnu et fald i forhold til samme kvartal året forinden, men tallet vil stige til 14 millioner.

Du kan se Sonys regnskab her.

LG: Smartphoneafdelingen bløder fortsat

LG har, modsat de øvrige producenter, fremlagt årsregnskab over 2017 og ikke kun for kvartalet. Samlet set har LG’s mange forskellige afdelinger opnået den højeste omsætning på et år nogensinde. Det endte på 329,6 milliarder kroner i 2017 og er en stigning på 10,9 % i forhold til regnskabet for 2016.

Driftsoverskudet endte på 13,3 milliarder kroner, hvilket er året med det andet største overskud. Kun i 2009 var det højere.

Fremgangen i 2017 skyldes et stigende salg af LG’s OLED-tv og andre elektronikprodukter til hjemmet.

Smartphoneafdelingen går knap så godt. Her endte LG med et underskud på 1,14 milliarder kroner i 4. kvartal 2017, hvilket er værre end det forventede underskud på 1,11 milliarder kroner. LG begrunder den stigende konkurrence fra kinesiske smartphoneproducenter.

Du kan læse LG’s årsregnskab her.