Her er nyhederne i næste Windows 10 opdatering

Ved Build 2016 konferencen løftede Microsoft sløret for nyhederne i Windows 10 ’Redstone’ opdateringen.

Her er nyhederne i næste Windows 10 opdatering

Microsoft afholder i disse dage deres årlige Build-konference for udviklere, og kunne i går aftes løfte sløret for hvad den næste store Windows 10 opgradering vil byde på.

Opdateringen er hidtil gået under kodenavnet ’Redstone’, men vil fremover leve under navnet ’Anniversary Update’, hvilket peger på en lancering omkring et-års dagen for Windows 10.

Opdateringen bliver gratis for alle der benytter sig af Microsoft Windows 10.

Herunder kan du få et overblik over det nye i Windows’ store sommerupdate.

Se også: Guide: Opgrader Windows Phone 8.1 til Windows 10 Mobile

Biometrisk sikkerhed

Det nye Windows 10 lægger op til at du fremover kan slippe for at indtaste passwords og samtidig nyde af større datasikkerhed.

Windows Hello er gør det nemlig muligt at logge ind på computeren via ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk frem for adgangskode.

Den biometriske sikkerhed udvides nu til Edge-webbrowseren så du kan logge ind på hjemmesider og online-konti uden behov for passwords.

Microsoft Surface 3 dobble

Øget pen-support

Microsofts Surface Pro-tablets leveres med en digital pen, og disse får nu øget funktionalitet i den kommende update.

En ny app gør det muligt at oprette, skrive og redigere noter direkte fra låseskærmen.

Microsoft frigiver samtidig værktøjer så udviklere kan integrere penfunktioner, som håndskriftsgenkendelse, direkte ind i deres apps.

Læs også: Microsoft Surface Pro 4: Endnu en stilfuld hybrid [TEST]

Flere universelle apps og spil

En af Windows 10 hovedfeatures er evnen til at bruge de samme apps på tværs af enheder og platforme, de såkaldte universelle apps.

For at lette udbredelsen tilbyder Microsoft nu et værktøj der skal lette overgangen for udviklere af ældre Windows programmer. Her lover Richmond-selskabet at over 16 millioner eksisterende apps virker med det nyligt udgivne værktøj.

Facebook, Twitter og Instagram er allerede meldt ind under de universelle faner, men flere udviklere slutter sig nu til foretagendet, herunder Uber, Vine, WWE og en stribe spil.

Med de universelle apps rykker Windows 10 og Xbox universerne sig nærmere hinanden. Det sker ved at flere spiltitler til både Windows og Xbox nu kreeres som universelle apps og understøtte features som notifikationer og Live tiles. Titler som Forza, Quantum Break og Killer Instinct er nu klar til begge platforme.

Læs også: Microsoft opgiver at flytte Android-apps til Windows 10

Microsoft Surface Pro 4

Linux til Windows 10

Med opdateringen rykker Windows 10 sig nærmere Open Source landskabet med blandt andet native support af Linux-distributioner som Ubuntu.

Kommandoprompten Bash vil også understøttes, så udviklere kan slippe for tredjeparts-løsninger til formålet.