Huawei fremlægger rekordstort overskud

Det går forrygende for den kinesiske producent, Huawei, som slår egne rekorder med sidste års indkomst og overskud.

Huawei fremlægger rekordstort overskud

Den kinesiske producent af smartphones og andet hardware, Huawei, fremlægger et årsregnskab for 2014 med positive tal. Faktisk så positive, at firmaet slår egne tidligere rekorder.

Læs også: Huawei inviterer til event den 15. april

Overskud på 31 mia. kroner

Huawei’s samlede indkomst i 2014 lyder på $46,5 mia. svarende til 323 mia. danske kroner. Det svarer til en stigning på hele 20,6 % i forhold til året forinden. Firmaets samlede nettooverskud ender på $4.5 mia. eller 31 mia. danske kroner, hvilket er en stigning på 32,7 % i forhold til 2013.

“Vores stærke indtjeningsvækst i 2014 kan tilskrives en uafbrudt koncentration på vores strategi, mens stigningen af overskudet stammer fra strømlinet styring og forbedringer i den samlede effektivitet”, siger Ken Hu, assisterende bestyrelsesformand og direktør.

Læs også: Apple løber med al mobilbranchens overskud

Huawei’s Consumer Business Group, som er afdelingen bag dets smartphones og tablets, oplevede en stigning af indtjeningen på 32,6 % svarende til et beløb på $12 mia. eller 83 mia. kroner. Det skyldes den store vækst i udviklingsmarkederne, oplyser Huawei i en pressemeddelelse.

Med det nye Huawei Watch og den kommende Huawei Ascend P8 i vente ser udsigten til et godt år 2015 bestemt heller ikke dårlig ud for Huawei.

Flere nyheder om emnet

Vi følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 1/4/2015 kørte vi en opfølgning med et indlæg omkring De bedste aprilsnarre i mobilverdenen – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..