Huawei introducerer ny mobilkollektion: P8 og P8 Max

Kinesiske Huawei lancerer i dag to efterfølgere til deres designsikre P-serie: P8 og P8 Max

Huawei introducerer ny mobilkollektion: P8 og P8 Max

Kinesisk mobildesign er lige blevet en tak bedre. Huaweis P-serie er skabt til at fremvise Huaweis design-knowhow og er traditionen tro krydret med en snusfornuftig pris. Den opskrift laver den kinesiske mobilproducent ikke om på i år.

Nyhederne Huawei P8 og P8 Max er alligevel et interessant skridt videre for producenten, for kvalitet, kamera og ydelse skal placere P8 blandt markedets ledende mobiler.

Set udefra, arver P8 mange af forgængerens finesser, det er igen glas og nydeligt poleret aluminium der holder stævnemøde og ligesom i P7 afgiver mobilen et selvsikkert indtryk af luksus. I modsætning til forgængeren er bagsiden denne gang skåret ud i en enkel klods unibody aluminium, hvilket løfter oplevelsen et tak opad.

Designet vækker visse associationer til Apples iPhone 5 og 5s, men telefon er pustet op til at rumme et 5,2” Full HD display omkranset af fine blankpolerede alukanter. Med mål på 144 x 72 mm vil den fylde, men en smal profil på 6,4mm og kant-til-kant display sikrer, at den ikke bliver for stor til lommen.

Et hjemmelavet kraftværk

Klapper du motorhjelmen op på Huaweis nye stjerne vil du finde en egenudviklet processor, Kirin 930. Processoren understøtter 64 bit, og består af to gange fire kerner der afløser hinanden, alt efter behov, for enten at levere maksimal ydelse – eller at spare på strømmen.

Se også: Huawei Ascend P7 anmeldelse: Fra dongle til designperle [TEST]

De hurtigeste kerner tikker ved 2,0 GHz og bakkes op af 3GB RAM. Du får enten 16 eller 64GB RAM med P8 og disse kan udvides med op til 128GB micro-SD.

Batteriet byder på 2600 mAh, og værnes af P8’erens såkaldte ’batteri-firewall’ – en app der analyserer dine apps forbrug og slukker for forslugne applikationer der rumsterer i baggrunden.

Det kinesiske selskab lover at de mange optimeringer vil levere bedre batteriydelse end konkurrenterne og mindst 1 dags meget aktivt brug. Skulle batteriet slippe op er quick-charge integreret og vil sikre en hurtig opladning.

To antenner vil sikre en stærk og smidig 4G-forbindelse med op til to nanoSIM-kort, der kan afløses af Huaweis Wifi+ der automatisk finder det bedste WiFi-netværk omkring dig.

Et kamera med muligheder

For Huawei P8 er megapixel-ræset ikke vejen frem, i stedet handler det om at få mere dynamik til kontrastrige motiver og klarere støjfrie fotos når det bliver mørkt. Til formålet introducerer P8 en såkaldt RGBW-sensor på 13 megapixels med optisk billedstabilisering som Huawei lover vil give konkurrenter som Apples iPhone 6 baghjul – især i lavt lys.

En særskilt billedchip sikrer hurtigere fokus, HDR fotos med og en mere naturtro farvegengivelse, krydret med kreative muligheder med en specielle modes til at komponere lysmalerier, stjernefotos, klippe video fra flere enheder samme eller skabe lysspor. Huawei er samtidig stolte at kunne kalde P8 for ’no bump’, fordi optikken ikke rager ud som hos toprivalerne fra Apple og Samsung.

Frontkameraet kræser Huawei også om, med skarpe 8 megapixels og live-retouchering af selfiens deltagere.

Software med banke på-funktion

Det er Android 5.0 Lollipop du vil finde til at drive P8 frem, men tilsat Huaweis egen EMUI skin. Det giver Android et andet udtryk som placerer sig mellem iOS og Android, hvor alle dine ikoner, widgets og apps er spredt over hjemmeskærmene.

En interessant feature i EMUI seneste version 3.1, er kno-kontrol. Skal du klippe noget indhold ud, kan du circle det med fingerens led, og banke to gange for at få et screenshot af det valgte. Det lyder lidt skørt, men er en enkel og innovativ måde at gemme og dele indhold.

Huawei P8 vil få dansk debut i midten af maj til vejledende 3.699,- kroner i enten sølv eller hvidguld.

Læs også: Disse Huawei mobiler får Android 5.0 Lollipop

Huawei P8 Max

Kan mobilen ikke blive stor nok, er P8’erens storebror P8 Max værd at se nærmere på. Den deler funktioner og design med P8, men sprænger rammerne for hvor stor en mobil kan være.

Se også: Huawei Ascend mate 7: en businessmobil er født [TEST]

Med 6,8” Full HD display vil mange nok forveksle den med en decideret tablet, med Huawei forstår at holde alurammen slank omkring skærmen og den vil derfor fortsat kunne finde vej i en (større) lomme.

Til det større display følger et større batteri på 4350 mAh, hvilket, ifølge Huawei selv, rækker til over halvanden dags meget aktivt brug.

P8 Max er forbeholdt visse markeder, og nogen dansk debut er indtil videre ikke planlagt.

Specifikationer Huawei P8:

Mål: 144 x 71,9 x 6,4 mm, 144 gram
Skærm: 5,2″ Full HD (424 PPI)
Kamera: 13 MP , 5MP front
Ydelse: Kirin 930 4×2,0+4×1,5 GHz octa-core, 3GB RAM
Batteri: 2600 mAh
Lager: 16GB/64GB + op til 128GB micro-SD
Software: Android 5.0 Lollipop, EMUI 3.0
Øvrigt: Fås i lysguld, titanium (16GB) eller guld, carbon-sort (64GB)
Pris: vejledende 499€ (3.699,- kroner) eller 599€.

Specifikationer Huawei P8 Max:

Mål: 144 x 71,9 x 6,4 mm, 228 gram
Skærm: 6,8″ Full HD (424 PPI)
Kamera: 13 MP , 5MP front
Ydelse: Kirin 935 4×2,2+ 4×1,5 GHz octa-core, 3GB RAM
Batteri: 4360 mAh
Lager: 16GB/64GB + op til 128GB micro-SD
Software: Android 5.0 Lollipop, EMUI 3.0
Øvrigt: Fås i lysguld, titanium (16GB) eller guld, carbon-sort (64GB)
Pris: vejledende 549€ eller 649€.

Opfølgning på historien

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden fulgte op på historien. 8/4/2015 gik redaktionen videre og publicerede et indlæg omkring emnet Disse Huawei mobiler får Android 5.0 Lollipop – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt om emnet her..