Huawei lancerer Honor 8: Billig P9 i ny forklædning

Huawei tager konkurrencen op med de skarpt prissatte topmodeller som OnePlus 3 og ZTE Axon 7 og lancerer Honor 8: En billigere Huawei P9 i ny forklædning.

Huawei lancerer Honor 8: Billig P9 i ny forklædning

Den kinesiske producent Huawei er allerede godt med hvad angår det at presse prisen ned i forhold til mange af konkurrenterne, men producenter som OnePlus og ZTE har været mere aggressive i sin prissætning af topmodellerne OnePlus 3 og ZTE Axon 7.

Det reagerer Huawei på nu med den nye smartphone Honor 8, som er Huaweis under-brand. Ved første øjekast ligner Honor 8 ingen anden Huawei-smartphone, men faktisk har den ganske mange ligheder med forårets topmodel P9 – i hvert fald hvad gælder mekanikken.

Læs også: Huawei Honor 7 – prisstærk mobil med bred appel [TEST]

Honor 8 er nemlig beklædt af en sandwich af glas, som holdes sammen af en solid aluminiumsramme. Både hjørnerne og kanterne er blevet markant blødere og rundere, og det giver et ganske nyt udtryk i forhold til P9’erens mere kantede design. Forskellen bliver bestemt heller ikke mindre af, at Honor 8 kommer i nogle mere prangende farver.

Der er fortsat de lidt anonyme sorte, hvide og guld farver som P9, men samtidig også to nye, friske blå og lyserøde farver. Med målene 145,5 x 71 x 7,5 afviger Honor 8 størrelsesmæssigt ikke meget fra P9 – nej, faktisk er den kun 0,5 mm bredere, 0,1 mm højere og 0,5 mm tykkere.

Sporene fra Huawei P9 viser sig også i skærmstørrelsen, der fortsat er 5,2”. Også opløsningen er Full HD (1.080 x 1.920 pixels), men Huawei har til gengæld fundet et skærmpanel af AMOLED-typen frem i forhold til LCD-skærmen i P9. Du får dermed høj kontrast, dybe farver og et mere strømbesparende panel, når der vises særligt mørke farver.

Huawei Honor 8

I mekanikken gemmer der, ikke overraskende, en Huawei-fremstillet HiSilicon-processor af modellen Kirin 950. Den er tæt på, men ikke helt identisk med, Kirin 955 i P9. De består begge af otte kerner, hvor fire er af Cortex-A72-typen og de resterende fire er af Cortex A53-typen. Den eneste forskel på de to processorer er, de fire kraftige kerner i P9 snurrer med en lidt hurtigere hastighed end i Honor 8. I dagligt vil det dog næppe være noget, der kan bemærkes.

Honor 8 har med andre ord en ganske potent processor, der leverer rigeligt med computerkraft til alle dagens gøremål – og lidt mere end det. Honor 8 kommer i to forskellige konfigurationer af RAM og lagerplads, der kører i samspil med processoren.

Enten kan du få den med 3 GB RAM og 32 GB lagerplads eller 4 GB RAM og 32/64 GB lagerplads. Her er det med al sandsynlighed førstnævnte, der lander i de europæiske butikker. Du kan dog supplere lagerpladsen med op til 256 GB ekstra via et eksternt microSD-kort.

Honor 8

Samme dual-kamera som P9

Dette forår gjorde Huawei sig bemærket med skiftet til et såkaldt dual-kamera – eller med andre ord to bagkameraer, der fungerer sammen. Strategien var dog ikke den samme som LG med G5. Huawei valgte derimod at indgå et samarbejde med Leica, hvor den ene sensor tager sort/hvid-fotos og den anden i fuld farve.

Det betyder, at opløsningen på de to sensorer er 12 megapixel med en blænde på f/2.2, som får selskab af en dobbelt LED-blitz. Foran sidder der et selfiekamera på 8 megapixels med en blænde på f/2.4, så du er med andre ord godt gearet til at tage billeder på farten, om end Honor 8 ikke er markedets absolut bedste kameramobil – og det er der en god grund til.

Huawei Honor 8

Får en skarp pris omkring de 3.000 kroner

Honor 8 er nemlig en billig smartphone, der skal tage konkurrencen op med de billigste topmodeller stærkt anført af OnePlus 3 på disse breddegrader. Godt nok er Honor 8 endnu kun lanceret i Kina og netop nu i USA, hvor den koster henholdsvis 2,499 kinesiske yuan (cirka det samme i danske kroner) i Kina samt $399 (2.600 kroner) i USA.

For at sætte prisen i relief er det værd at tage et kig på P9. Da den blev lanceret, fik den i Danmark en pris på 3.999 kroner for den billigste variant. Det er cirka 25 % højere end den kinesiske pris, da P9 blev lanceret i Kina. Der fik den nemlig en pris på 3.188 kinesiske yuan (ca. 3.200 kr) – altså var den cirka 800 kroner billigere.

Læs også: Huawei P9 Plus – Større og stærkere [TEST]

Med den prisforskel i mente vil en mulig pris på en Honor 8, hvis/når den lander i de danske butikker lige som mange tidligere Honor-telefoner, lande i omegnen af 3.100 kroner – lige lidt over prisen på OnePlus 3.

Efterfølgende nyt i sagen

Som sagen vendes og drejes, kommer der nye vinkler om emnet. mobilsiden fulgte op på historien. 11/8/2016 fulgte vi op med nyheden om Her er selskabet der i al stilhed vil overhale Apple – Læs mere her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..