Intel vil kombinere Android og Windows

Ifølge kilder arbejder Intel med forskellige computerproducenter, om at introducere en “Dual OS” maskine, der kan køre både Android og Windows.

Intel vil kombinere Android og Windows

Som før beskrevet på Mobilsiden.dk, så tager smartphones og tablets markedsandele fra den traditionelle pc, som vi kender den. 

PC’en taber til tablets og smartphones

Det forhindrer dog ikke producenterne i at kæmpe med næb og kløer, for at holde kategorien sælgende. I denne kamp har vi set adskillige forsøg på innovation, og endda ved at kombinere smartphonen med pc’ens operativsystem. 

Samsung Ativ Q kører både Android og Windows 

Ny forlyder det, at chipproducenten Intel samarbejder med forskellige computerproducenter om nye enheder, der kan blive præsenteret i den kommende uge på CES. Det skriver TheVerge

Det der tilsyneladende går under navnet “Dual OS” skal sikre, at man på computeren kan køre Windows og det mobile Android system side om side. 

Vi har hørt det før fra giganten Samsung, der i juni præsenterede deres Ativ Q tablet. Den blev introduceret som en Windows 8 maskine, der via app’en “Dual OS” kunne afvikle Android. 

Godt for Intel, men ikke for de andre
Der er ingen tvivl om at denne løsning ville være interessant for chipproducenten, der i forvejen har brugt masser af energi på at få optimeret deres hardware. 

Dog er der ingen tegn på, at hverken Google eller Microsoft ønsker at bevæge sig i denne retning. Ser vi på Microsoft, så er det jo tydeligt, at de i forvejen ønsker at kombinere deres Windows 8 maskiner med deres mobile platform, der følger samme brugerflade. En integration af Android ville kunne udsætte deres Windows Phone-platform, der i forvejen er i hård konkurrence mod Android og iOS, for endnu større pres.

Om vi får nye pc’er at se på CES med “Dual OS” må vi derfor lade tiden vise. Hold øje med Mobilsiden.dk i den kommende uge, for at få det bedste overblik over den kommende messe. 

Kilde: TheVerge