International roaming-løsning i over 120 lande lukker

HMD Connect er en roamingtjeneste med data, der kan bruges i over 120 lande, men fra 15. december lukker tjenesten ned.

International roaming-løsning i over 120 lande lukker

HMD Connect blev lanceret i begyndelsen af 2020 og gjorde det enkelt at forblive opkoblet under roaming. Som bruger kunne man vælge mellem SIM og eSIM-løsninger og 14 dages datapakker til over 120 lande.

Nu har HMD i det stille meddelt, at Connect ophører.

Stopper salg af datapakker

Tjenesten stopper med at fungere fra 15. december, så har man en aktiv datapakke på det tidspunkt, har man altså ikke længere adgang til den.

HMD stopper med at sælge datapakker fra den 15. november, men frem til da kan man købe en datapakke, hvis man skal ud at rejse inden for de næste par måneder. Det, der eventuelt er tilbage 15. december, får man retur.

Se også: Abonnementer med roaming i udlandet

Ingen officielle detaljer

Men spørgsmålet om, hvorfor HMD vælger at stoppe tjenesten, forbliver ubesvaret. Der er ikke kommet nogen pressemeddelelse om detaljerne, det hele er blevet meddelt via en opdatering på HMD Connects webside.

Set i bakspejlet var det ikke det bedste tidspunkt at lancere en roamingtjeneste på i begyndelsen af 2020, hvor alle rejser til udlandet blev aflyst på grund af pandemien. Nu er de fleste restriktioner væk, men det er måske for sent for tjenestens overlevelse.

Se også: Mobilt bredbånd med roaming i udlandet

Tjeneste til erhvervslivet ser ud til at fortsætte

Det ser ud til, at HMD Mobile forbliver aktiv, men det er en MVNO-tjeneste baseret i Storbritannien, der dækker rejser i EU.

HMD har også lignende tjenester rettet mod erhvervslivet, og de lader også til at fortsætte. For eksempel tilbyder HMD Connect Pro datapakker til Internet of Things-enheder i over 180 lande og 600 mobile netværk.