Lenovo på vej med ny, prisvenlig Moto C og Moto C Plus

Snart lancerer Lenovo de hidtil billigste Moto-smartphones - nemlig Moto C og Moto C Plus, hvor sidstnævnte gemmer på et enormt batteri på 4.000 mAh.

Lenovo på vej med ny, prisvenlig Moto C og Moto C Plus

En ny Moto C-smartphoneserie fra Lenovo er lige på trapperne. Via hjemmesiden VentureBeat har den altid velinformerede Twitter-tipster evleaks nemlig afsløret de fleste detaljer og et pressefoto af to nye Moto-modeller: Moto C og Moto C Plus.

Lenovo har i forvejen Moto G-serien bestående af smartphones i mellemklassen, mens de helt billige smartphones skal finde i Moto E-serien. Den kommende Moto C-serie består dog af smartphones, der er endnu billigere, men alligevel er der ikke sparet på særligt én ting.

Læs også: Lenovo Moto G5 – budget med stil [TEST]

Designmæssigt er det ikke til at overse, at Lenovo fører samme designstil som Moto G5 og G5 Plus – altså et meget traditionelt smartphonedesign med en bagside bestående af bløde hjørner og kanter. Bagpå ses et stort, rundt kamerahus ligesom på Lenovos seneste Moto-smartphones, så designmæssigt er der ikke meget, der adskiller Moto C-serien fra Moto G-serien – bortset fra materialevalget naturligvis. Her er metal skiftet ud med plastik.

Både Moto C og Moto C Plus måler 5” i skærmstørrelse. Det er i mekanikken, at forskellene på de to smartphones skal findes. Moto C har en noget lav FWVGA-skærmopløsning på 480 x 854 pixels, mens Moto C Plus har en HD-skærmopløsning på 720 x 1.280 pixels.

Begge Moto C-smartphones er udstyret med en MediaTek-processor med fire kerner, men her vil der også være nogle forskelle at finde. Moto C findes nemlig både i en 3G- og 4G-udgave. Hvor Moto C med 3G får en 32-bit-udgave af processoren, der snurrer afsted med en hastighed på 1,3 GHz, får 4G-udgaven en 64-bit-variant med en lidt lavere hastighed på 1,1 GHz. Sidstnævnte udgave af processoren vil også være at finde i Moto C Plus.

Læs også: Nu kan du købe Lenovo Moto G5 i Danmark

Når det gælder lagerplads, vil der være 1 GB RAM med mulighed for 8 eller 16 GB lagerplads i Moto C, mens der i Moto C Plus vil være 1-2 GB RAM alt efter marked og 16 GB lagerplads. I begge smartphones kan lagerpladsen opgraderes med et eksternt microSD-kort.

På kamerafronten vil de to modeller også være forskellige. Moto C får 5 megapixel bagpå at gøre godt med, hvor kun 4G-udgaven får autofokus. I Moto C Plus bliver opløsningen skruet op til 8 megapixel. Begge modeller får et 2 megapixel selfiekamera.

Moto C
Foto: Weibo.com (@ucanup)

Større batteri end i de fleste topmodeller

Specifikationerne kan altså ikke just siges at være prangende, men det vil også afspejle sig i prisen. Ifølge Evan Blass bliver de nemlig de billigste Moto-smartphones nogensinde. På et punkt vil man dog ikke kunne se, at prisen har haft nogen betydning.

Moto C og Moto C Plus får nemlig batterier, der hører væsentligt dyrere smartphones til. Moto C får et batteri på 2.350 mAh, hvilket ikke er helt usædvanligt, men stadig fornuftigt set i lyset af den ikke særligt strømslugende processor og den lave skærmopløsning.

Læs også: Lenovo-chef – det har vi satset på med Moto G5 [WEB-TV]

Det er dog i Moto C Plus, at det bliver særligt interessant. Den får nemlig et batteri på hele 4.000 mAh, hvilket ikke kun er næsten dobbelt så meget som den almindelige Moto C, men også 1.000 mAh mere end de fleste topmodeller som Samsung Galaxy S8, OnePlus 3 og HTC U Ultra. Kombinationen af det store batteri og de skrabede specifikationer bør altså give en suveræn batteritid.

Det er endnu uvist, hvornår Lenovo løfter sløret for Moto C og Moto C Plus, men ifølge oplysningerne får de i hvert fald farverne sort, hvid, guld og rød.

Opfølgning på sagen

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. mobilsiden fortsatte fortællingen. 12/4/2017 gik vi videre med en sag med fokus på Samsung Gear 360 (2017): Pris og tilgængelighed – Du finder den her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Smartphone finder du her. .