Lumigon – den danske Android-mobil – det store overblik

BAGGRUND: I to år har Lumigon talt og talt om deres kommende Android-smartphone. Her er et overblik over de mange forsinkelser.

Lumigon – den danske Android-mobil – det store overblik

Tilbage i februar 2010 skrev Mobilsiden.dk første gang om Lumigon Mobile Phones, et dansk firma med ambitioner om at lave en smartphone. Dengang var der tale om flere forskellige modeller. Siden da har snakken dog kun gået på modellen T1.

I 2010 ville begejstringen ingen ende tage, men her to år senere må man sige, at forventningerne til telefonen, ikke helt er hvad de har været.

Meldingerne om Lumigons telefon har også været forskellige undervejs, for tilbage i 2010 fortalte de, at den kom med en speciel implementeret Lumigon P-GUI software, som skulle give en bedre brugeroplevelse.

Da Mobilsiden.dk talte med Lumigon ved Mobile World Congress 2011 (afholdes i februar måned), så hed det sig, at de ikke havde specielle tilpasninger som kendes fra HTC, Samsung m.f. og derfor kunne Lumigon hurtigere komme med på nye Android-opdateringer.

Lumigon klar på markedet

Lumigon skrev i pressemeddelelsen i februar måned 2010, at telefonen ville komme i andet kvartal. Dette holdt dog ikke stik.

Mobilsiden.dk døbte også T1, som “den mystiske telefon” tilbage i juni 2010. Dengang hed meldingen fra Lumigon, at telefonen ville komme i butikkerne i fjerde kvartal – stadigvæk 2010.

Lumigon holdt også kæmpe ”release-party” i oktober 2010, hvor de her fortalte telefonen var klar i Q1 2011 – de kom dog ikke med en præcis dato. Dog virkede det troværdigt, da de få dage efter deres ”release-party” åbnede for bestillingerne til T1 på deres hjemmeside.

Mobilen lod dog vente på sig, og til Mobile World Congress 2011 udtalte Lumigon til Mobilsiden.dk, at T1 blev yderligere forsinket – og først ville ramme markedet i midten af andet kvartal 2011.

Vi har nu passeret årsskiftet 2011/2012, og de nyeste meldinger hedder fra Lumigon, at telefonen vil blive vist frem i en ”final edition” 27. februar 2012. Så nu kan vi blot vente den næste måneds tid, og se om de fremviser den.

Mobile World Congress løber af staben fra den 27. februar til den 1. marts i år, så måske de har de har den med til Barcelona.

T1 Lumigon
Det seneste foto af Lumigon T1.

Ændringer undervejs i processen

Siden T1 blev meldt ud til offentligheden i februar 2010 har den også fået en del Android opdateringer, og nu forlyder det at telefonen kommer på markedet med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Desværre er alle specifikationerne ikke opdateret på Lumigons hjemmeside, hvor det her stadigvæk fremgår telefonen kommer med Android 2.3 og med Lumigon P-GUI.

Så spændende bliver det da at se, om der kommer en telefon den 27. februar – samt om den designmæssigt ligner den vi tidligere har set og hvordan de eksakte specifikationer egentlig er.

Forudbestil din T1?

Tidligere var det muligt, at forudbestille et eksemplar af Lumigon T1, på deres egen officielle hjemmeside. En mulighed der her i slutningen af januar 2012, ikke længere eksisterer.

Har du forudbestilt en T1 eller kender du nogen der har? Så er Mobilsiden.dk interesseret i at høre fra dig, for hvad meldingen præcis har været fra det danske firma.

The neverending story

Er Lumigon blot en ”neverending story”? Da de første gang fortalte om projektet i februar 2010 hed det sig, at de havde brugt to år på daværende tidspunkt.

Eftersom det er to år siden, så hedder produktionstiden altså efterhånden samlet set fire år.

Dette må være noget nær den længste tid noget firma har brugt på at producere en mobiltelefon. Det er blot hardwaren, som Lumigon står for – så der er altså ikke tale om, at de også skal opfinde et operativsystem.

Tror du, at Lumigon vil få en telefon færdig? Skriv din kommentar i kommentarfeltet herunder.

Har du lyst til at læse alle de artikler Mobilsiden.dk har skrevet om Lumigon gennem de seneste to år, så kan du se en samlet oversigt over disse her.

Læs også: 
 – Lumigon: Ingen kommentarer
 – 1 år efter release-party
 – Aktionærerne tror stadig på Lumigon

Tidslinje over Lumigons liv

Lumigon on Dipity.