Manglende interesse for VR får store konsekvenser

Selvom VR-teknologien er kommet rigtig langt, så lader det ikke til, at forbrugerne er det samme - og dette kan få store konsekvenser for producenterne.

Manglende interesse for VR får store konsekvenser

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Oculus Rift, Samsung Gear VR, Google Daydream, HTC Vive.

Mængden af produkter indenfor VR-kategorien er efterhånden rigtig stor, men det samme kan man desværre ikke sige om efterspørgslen.

Ifølge Digitimes har forbrugernes ønske om Virtual eller Augmented Reality været langt mindre end markedet havde regnet med, bl.a. på grund af mangel på funktioner og muligheder med de fremtidsagtige apparater.

Se denne: Apple satser stort på Augmented Reality

Dette får også store konsekvenser for næste år. År 2017 skulle efter alt at dømme blive det helt store år for VR, men nu tyder det altså på at tech-producenters kæmpe investeringer ikke helt bærer frugt.

Interessen for denne virkelighedsfordrejende teknologi er dog vokset gennem den seneste tid, bare noget langsommere end det var forventet. Og for giganter som Samsung og Google med en kæmpemæssig kapital, er denne ventetid til at holde ud.

Det er dog en noget hårdere proces for andre producenter, og det vurderes specielt at HTC, der har satset stort på denne teknologi, kan stå foran en krise med den nuværende VR-udvikling.

Læs denne: Samsungs næste Gear VR-headset virker med ældre telefoner

Det samme gør sig gældende for de velkendte computer-brands Acer og Asus. Begge har store planer inden for VR og har nye produkter klart til markedet i begyndelsen af 2017. Spørgsmålet er bare, om forbrugerne er klar?

For mens alle disse former for reality-teknologier uden tvivl er både innovative, underholdende og utrolig flotte, så er det endnu begrænset, hvor meget reelt brugbart materiale, der findes.

Om 2017 bliver et bedre år for VR-teknologien er svært at spå om, men ikke desto mindre bliver det spændende at se hvilke muligheder, de forskellige apparater kommer med, og om forbrugerne for alvor vil tage teknologien til sig.

Se også: Google Daydream View: Virtual Reality på en ny måde

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni