Microsoft lancerer Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft har lanceret en ny efterårsopdatering, som bringer flere store nyheder med sig. Se alle nyhederne her og hvordan du får opdateringen.

Microsoft lancerer Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft er klar med sin halvårlige store opdatering til Windows 10-computere, som introducerer flere store nyheder. Denne gang går opdateringen under navnet Windows 10 Fall Creators Update og er allerede ude til alle Windows 10-computere.

Læs også: Microsoft indrømmer: Slut med Windows til smartphones

Lanceringen af den nye software sker i forlængelse af afsløringen af en ny Surface Book 2, som på et senere tidspunkt kommer til salg i Danmark.

Windows 10

Mixed Reality

Den største nyhed er en, som de fleste formentlig ikke kommer til at stifte bekendskab med lige foreløbig – nemlig det, som Microsoft kalder for Mixed Reality. Det er en ny visningstilstand, hvor du kan betjene Windows-styresystemet og apps ved  brug af et såkaldt Mixed Reality-headset.

Med Mixed Reality oplever du både den rigtige virkelighed ved at du ser dine omgivelser igennem et kamera, men også en virtuel virkelighed ved elementer, der føjes oven på denne virkelighed. Her benytter Microsoft både virtual reality (VR) og augmented reality (AR) til at give en så fordybende oplevelse som muligt.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan Mixed Reality fungerer.

I den forbindelse har Microsoft også meldt ud, at man har arbejdet sammen med producenter som Acer, Dell, HP, Samsung og Lenovo, som snart udgiver Mixed Reality-headsets til brug i Windows 10. Samsung lancerer som den første producent sit headset, Samsung HMD Odyssey, den 6. november. Du kan læse mere om Mixed Reality her.

Windows 10

3D-kreationer i både PowerPoint og Word

Som navnet på opdateringen antyder, er der, ligesom i foråret, tale om en opdatering med store nyheder til de kreative sjæle. I foråret introducerede Microsoft 3D Paint. Nu er it-giganten klar med 3D-funktionalitet i både PowerPoint og Word. 3D-kreationer fra 3D Paint kan nu indsættes i PowerPoint-præsentationer eller Word-dokumenter.

Ny Fotos-app med nye værktøjer

Den indbyggede Fotos-app til at, ja – åbne fotos – er blevet tænkt helt forfra. Nu kan du forvandle billeder til minder og historier med personaliserede 3D-effekter, skrift, ændringer og video, oplyser Microsoft. Der er nu mange flere muligheder for at redigere og tilpasse dine billeder på nye, kreative måder.

Øvrige nyheder

Der gemmer sig naturligvis et hav af andre nyheder i den store Windows 10-opdatering. Du kan finde den komplette liste her, hvoraf nogle af dem er fremhævet nedenfor:

  • My People: I proceslinjen finder du nu nem adgang til dine nærmeste personer omkring dig. Her er nem adgang til mail og Skype uden at du skal åbne nogle programmer. Du kan også trække filer hen til personerne og dele dem med den på den måde.
  • Edge: Du kan nu gemme hjemmesider i proceslinjen. F11-genvejen til at åbne fuld skærm er også tilføjet.
  • Sikkerhed: Microsoft har nu indbygget en ny sikkerhedsforanstaltning kaldet Windows Defender Exploit Guard, som beskytter mod såkaldte ransomware-angreb, hvor din computers filer bliver krypteret og låst, indtil man betaler en løsesum. Sådanne angreb skulle Windows 10 nu være sikrere overfor.
  • Lommeregner: Nu kan du beregne valutakurser direkte i lommeregleren.
  • Ydeevne: Nu kan du nemmere vælge din computers ydeevne kontra batteritid med en slider-funktion.

Download Windows 10 Fall Creators Update allerede nu

Den nye efterårsopdatering er allerede nu tilgængelig. Alt du skal gøre er enten at vente på, at den automatisk installeres på din computer, eller også kan du selv åbne Windows Update og søge efter opdateringer. Straks kommer opdateringen frem, som hedder “Funktionsopdatering til Windows 10, version 1709”.

Skulle du af den ene eller anden grund ikke være i stand til at finde opdateringen via Windows Update, kan du også installere den manuelt ved downloade den nyeste opgraderingsassistent her. Du kan læse nærmere instrukser om, hvordan du gør det på denne side.