Microsoft må igen handle med Huawei

USAs Handelsministerium har i denne omgang gode nyheder til Huawei: Nu må Microsoft igen sælge dem software.

Microsoft må igen handle med Huawei

Reuters meddeler at Microsoft igen må handle med den kinesiske eletronikgigant Huawei, hvilket betyder det at Huawei igen må købe softwarelicenser fra Microsoft.

Præsident Trumps ordre har betydet, at en lang række af amerikanske teknologi-virksomheder har stoppet al handel med Huawei. Heldigvis for Huawei har Microsoft igen fået lov at handle med Huawei:

“On November 20th, the US Department of Commerce granted Microsoft’s request for a license to export mass-market software to Huawei,”

skriver en talsperson fra Microsoft.

Microsoft har tidligere solgt både Windows- og Office licenser til Huawei, hvilket de nu altså må genoptage. Det har ikke haft nogle effekt på allerede lancerede Huawei-produkter med Microsoft Windows eller Office, men Huawei har ikke kunnet lancere nye produkter med disse stykker software.

Microsoft søgte, sammen med en lang række andre amerikanske virksomeder, og speciel tilladelse til at handle med Huawei. Faktisk har hele 300 virksomheder søgt om tilladelse.

Læs også: Huawei starter nu udrulningen af Android 10

Stadig ingen Google-afklaring

Værst for Huawei var det, da Google ikke længere måtte sælge Android-licenser til dem. Det gjorde det til en nærmest umulig opgave at lancere nye mobiltelefoner, da de ikke måtte være udstyret med Googles tjenester og apps. I Huaweis hjemland er det ikke et problem, men det er det til gengæld i resten af verden. Flagskibet Mate 30 Pro, der blev lanceret i august uden Googles apps og tjenester, er endnu ikke kommet til Danmark, men er blevet lovet. Huawei håber nok på en afklaring inden P40-serien står klar til lancering.

Google har ligesom Microsoft bedt om licens til at handle med Huawei, men denne er der intet nyt om endnu.