Microsoft Teams får walkie-talkie funktion

Microsoft Teams får walkie-talkie funktion så du kan få fat i kollegaerne hele dagen - funktionen ser ud til at få stor prioritet af Microsoft.

Microsoft Teams får walkie-talkie funktion

Microsoft har lagt en ny funktion ind i deres Teams-værktøj, en walkie-talkie funktion. Den nye funktion kommer i en preview-version i de kommende måneder og den gør smartphones og tablets til en walkie-talkie, der fungerer via WiFi eller mobilnet.

Funktionen kommer til at ligge i midten af navigationsbaren i Teams, hvilket tyder på, at det er en efterspurgt funktion, der vil blive brugt af mange.

Læs også: Microsoft klar med ny Office-app til Android og iOS

Mere sikkert end almindelig walkie-talkie

Walkie-Talkie funktionen er primært designet til såkaldt ”firstline workers”, altså personale der har kundekontakt og kører den daglige aktivitet på arbejdspladsen. Microsoft promoverer funktionen som et mere sikkert alternativ til en almindelig walkie-talkie.

I modsætning til analoge enheder, der benytter usikre netværk, vil man med walkie-talkie funktionen ikke behøve at bekymre sig om, at der er uvedkommende, der lytter med, eller at man havner på samme frekvens.

Læs også: Microsoft overrasker med foldbar Android-mobil

Walkie-talkie funktion skiller Microsoft Teams ud fra konkurrenterne

Der er desuden ikke mange af konkurrenterne som Slack, WhatsApp eller Messenger, der har en walkie-talkie funktion. Apple lagde en lignende funktion ind i Apple Watch for et par år siden. Her brugte man push-to-talk i Face Time Audio-opkald.

Microsoft benytter sig også af push-to-talk i Teams-funktionen, hvilket skal give en tydelig og øjeblikkelig forbindelse.

Funktionen kommer sammen med en række andre nye funktioner i Microsoft Teams. De andre funktioner er blandt andet SMS indloggning, delt udlogning af enheder med mere.

Læs også: Microsoft klar med ny Surface-familie