Microsofts lommevenlige Surface-enhed bliver måske ikke til noget

Flere lækkede informationer indikerer, at Microsoft er på vej med en helt ny type Surface-enhed, men nu forlyder det, at enheden ikke kommer lige foreløbig.

Microsofts lommevenlige Surface-enhed bliver måske ikke til noget

I længere tid har der floreret oplysninger om en kommende Surface-enhed med kodenavnet Andromeda, som menes at være en hybrid mellem en bærbar computer og en mobil – en slags lille tablet-pc.

Senest kom der nye oplysninger om et internt dokument fra Microsoft, som bekræftede eksistensen af enheden. I dag er der dog kommet knap så opløftende oplysninger fra ZDNet.

Læs også: Microsoft på vej med lommevenlig Surface-enhed

Mediet har hørt fra flere kilder, som kan fortælle, at Surface-enheden ikke bliver en realitet lige foreløbig. En stor del af projektet indebærer en lang række nye funktioner og tilpasninger af Windows 10, som kan udnytte det nye format med to skærme på en ordentlig måde. Det var derfor planen, at det såkaldte AndromedaOS skulle implementeres som nye features i Windows 10 ved dette års efterårsopdatering af Windows 10 med kodenavnet ”Redstone 5”.

I slutningen af marts fandt der store omstruktureringer af Microsoft-organisationen sted, hvilket blandt andet betyder, at Microsoft har stoppet op og gentænkt alle sine projekter. Microsoft kørte ellers derudad med en masse nye projekter, heriblandt denne Surface-nyhed, men nu er projektet altså på randen til at blive begravet.

Microsoft var i gang med at indsnævre en målgruppe til produktet, men kunne angiveligt ikke finde noget overbevisende argument for at føre den lille Surface-enhed med to skærme ud i livet. Derudover var der også udsigt til, at den ville få en meget høj pris, som målgruppen ikke ville være interesseret i.

Kan stadig blive en realitet

Microsoft har dog endnu ikke opgivet den særlige Surface-enhed endegyldigt, forlyder det. Det vil dog ikke blive lige foreløbig og slet ikke i 2018, som rygterne så sent som i går ellers pegede på. Og hvis Microsoft realiserer en lille, bærbar Windows 10-maskine med to eller flere skærme, så vil det nærmere blive i form af en et traditionelt bærbar computer-design frem for en lille hybrid mellem en bærbar og en mobil.