MobilePay kan lænse dit dankort

Der er en sårbarhed i MobilePay, og det bliver udnyttet af kriminelle, der bruger appen til at købe for dine penge

MobilePay kan lænse dit dankort

MobilePay er en stor succes i Danmark, men appen kan også bruges af kriminelle til at bruge penge fra stjålne kreditkort. De kriminelle får fat i oplysningerne fra et kreditkort, og dermed kan de knytte kortet til en MobilePay-konto, som oftest er lavet på et anonymt taletidskort.

Med det anonyme taletidskort og fru Hansens kreditkortoplysninger kan de så bruge af fru Hansens penge, indtil kortet bliver spærret.

Læs også: Swipp til angreb på Mobilepay og dankort

Dette kan lade sig gøre blandt andet fordi der ikke skal eksempelvis NemID til at godkende brugen af kortet. Det gør det lettere for kriminelle at udnytte MobilePay sammen med stjålne kort.

Martin Kofoed fra Rigspolitiets Cyber Crime Center siger til mx.dk, at der er et ukendt antal sager af denne slags rundt om i landet, hvor folk altså handler anonymt med stjålne penge.

Vanskeligt opklaringsarbejde

De kriminelle bruger både MobilePay til at handle i butikker og til at hæve penge, og førstnævnte situation er vanskelig at efterforske for politiet, siger Martin Kofoed.

Han fortæller også, at der lige nu er sager, hvor kriminaliteten er organiseret. De kriminelle overfører penge til en række medgerningsmænd, som så går ned og hæver pengene i en hæveautomat.

Læs også: Betalingsmulighed gemt i Facebook Messenger

Der er lige nu omkring 1,6 millioner brugere af MobilePay, og Mark Wraa-Hansen, chef for Danske Banks MobilePay-division lover, at banken overvåger problemet og vil dække eventuelle tab, som skyldes svindel.

Desuden har Danske Bank på Twitter fortalt, at omfanget af denne svindel med MobilePay er meget lavt.